Täytetyt perunankuoret eli Potato Skins ja maailman helpoin ja herkullisin guacamole

Ruokaa ei heitetä hukkaan. Silloin tällöin näkee uutisia, kolumneja ja erilaisia tilastoja siitä, miten paljon ruokaa suomalaisissa kodeissa keskiverroin heitetään roskikseen joko kiloissa tai euroissa. Ideaalitilanteessahan vastaus olisi nolla, mutta totuus on se, että vaikka asiaan kiinnittäisi huomiota ja yrittäisi vähentää ruokahävikkiä, aina joskus jostain kaapin perältä löytyy jotain sinne unohtunutta, jonka ainoa osoite on bioastia. Tärkeintä onkin siis yrittää vähentää hävikkiä.

Meillä tilanne on mielestäni melko hyvä. Valmista ruokaa ei mene roskiin koskaan (koska syömme usein samaa ruokaa useamman päivän), mutta joskus löytyy jokin homehtunut purkinpohja tai leivänpala, ja kyllä se miuta harmittaa. Kuivahtaneen leivänpalan (joka ei siis ole homeessa) olen käyttänyt jauhelihapihveihin ja yli jääneet valkuaiset munakkaaseen.

Aina voi kuitenkin parantaa, joten nyt mennään todelliselle nyhjäse tyhjästä -linjalle. Tein gnoccheja, joista jäi yli paitsi valkuaiset, myös uunissa paistettujen perunoiden kuoret. Tein niistä perunankuorista pikkunaposteltavaa. Täytetyt perunankuoret eli englanniksi potato skins ovat aikamoista herkkua ja sopivat hyvin vaikka illanistujaisiin. Perunankuoret voi paistaa täytteineen tai lisätä täytteen vasta paistamisen jälkeen. Koska tein täytteeksi guacamolea, täytin kuoret vasta paistamisen jälkeen. Suosittelen!Täytetyt perunankuoret ja herkullinen guacamole

perunoita (melko isoja, määrän voit valita itse)
öljyä
juustokuminaa eli jeeraa eli roomankuminaa
suolaa

Guacamole
avokado
sitruunamehua
sale & pepe

Pese perunat. Pistele ne haarukalla ja paista 200 asteessa noin tunti tai kunnes ne ovat läpikypsiä.
Anna jäähtyä.
Halkaise perunat. Kaavi sisus lusikalla ulos ja käytä se esim. gnoccheihin.
Sekoita öljyyn jeera ja voitele perunankuoret molemminpuolin. Ripottele päälle suolaa.
Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon.
Litistä haarukalla ja mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti