Jamien pestopastaa, kanaa, pinaattia ja papuja

Palataanpa vielä hetkeksi joululomaan ja joulua edeltäviin päiviin. Koska ajatukset olivat enimmäkseen joulussa ja sen valmistelussa, turvauduin jälleen Jamien 15 minuutin ateriat -kirjaan. Jamie ja 15 minuuttia - sen pitäisi siis olla hyvää ja nopeaa. Tällä kertaa päätin kokeilla ohjetta, joka kirjassa kulkee nimellä Pestopasta, valkosipuli-rosmariinikana. Alkuperäiseen ohjeeseen tuli siis valkosipulia, mutta tällä kertaa jätin sen pois. Muuttelin ohjetta pikkuisen muutenkin, mutta aika lähellä alkuperäistä kuitenkin liikutaan. Olisin jopa voinut muokata sitä enemmän: miksi mennä hankalan kautta ja keittää lasagnelevyjä, jotka sitten kypsinä leikataan suikaleiksi, kun voisi suoraan käyttää tagliatellea tai leveämpää pappardellea?

Valmistuiko ruoka (taaskaan) vartissa? No ei, ei edes vaikken tehnyt pestoa itse. Nopeaa se kuitenkin oli, ja ennen kaikkea hyvää.Jamien pestopastaa, kanaa, pinaattia ja papuja

kolmelle

Broileri
3 broilerinfilettä
sale & pepe
rosmariinia, fenkolinsiemeniä, chiliä
(4-6 valkosipulinkynttä)
öljyä
1 rasia pikkutomaatteja

Pestopasta, pinaatti ja pavut
lasagnelevyjä tai tagliatellea (84 g per syöjä eli kolmelle 252 g)
200-300 g vihreitä papuja (pakaste)
1/2 prk pestoa
1/2 - 1 rasia babypinaattia

Paista broilerinfileet pannulla öljyssä.
Mausta ne ja anna hautua kypsiksi.
Puolita pikkutomaatit ja lisää ne pannulle loppuvaiheessa muutamaksi minuutiksi.

Keitä pasta kypsäksi.
Sulata pavut.
Sekoita pasta ja pesto keskenään.

Paista lopuksi pinaatti nopeasti pannulla, josta kanat ja tomaatit on otettu jo pois. Mausta ripauksella suolaa. Sekoita pestopastan joukkoon.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti