Munakas sienillä, pinaatilla ja pikkutomaateilla

Tein siis viime viikonloppuna gnoccheja, joista jäi yli kaksi valkuaista. Valkuaiset voi käyttää mm. marenkeihin, mutta tällä kertaa heitin ne munakkaaseen. Idean sain Sara La Fountainin kirjasta Healthy Kitchen (joka nimestään huolimatta on suomenkielinen), jonka munakasohjeessa valkuaisia on enemmän kuin keltuaisia. Munakkaan lisänä on paistettu portobellosieni, paistettua pinaattia sekä pikkutomaatteja.

Portobellosienen sijaan iso herkkusieni toimisi varmasti hyvin. Mie käytin tällä kertaa kuivattuja suppilovahveroita, joita meillä on iso pussillinen kaapissa. Heitin myös pikkutomaatit pannulle hetkeksi, ja niistä tuli aivan ihania. Tätä pitäisi muistaa tehdä useamminkin.Munakas sienillä, pinaatilla ja pikkutomaateilla

alkuperäinen ohje Sara La Fountainin kirjasta Healthy Kitchen

kahdelle

2 valkuaista
4 kananmunaa
n. 2 rkl maitoa
sale & pepe

pari kourallista kuivattuja suppilovahveroita
1 rasia babypinaattia
250 g pikkutomaatteja
öljyä
suolaa, sokeria
sitruunamehua

Vispaa kulhossa valkuaiset, kananmunat, maito sekä suola ja pippuri kunnolla keskenään.
Kuumenna (mielellään valurauta)pannu (laita tarvittaessa vähän öljyä) ja kaada munakasmassa siihen. Alenna lämpö matalaksi, laita kansi päälle ja jätä hautumaan.

Laita sienet rasiaan ja kaada päälle vettä niin, että sienet peittyvät. Huuhtele pinaatti ja tomaatit.
Ota toinen pannu ja laita siihen vähän öljyä. Paista pinaatti nopeasti pannussa sekoitellen. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.
Purista vesi sienistä ja paista ne öljyssä kuumalla pannulla. Mausta suolaripauksella.
Paista viimeiseksi tomaatit keskilämmöllä. Mausta suolalla ja sokerilla ja anna hautua kannen alla matalalla lämmöllä, kunnes kuoret halkeilevat.

Tässä vaiheessa munakkaan pitäsi olla valmis. Jaa se kahtia, laita lautasille ja kerää viereen sieniä, pinaattia ja tomaatteja.

Kommentit

Suositut postaukset

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti