Ristorante Con Amore

Joululoma. Kaksi ihanaa viikkoa jouluvalmisteluja, ruokaa, koristelua, ruokaa, joulunviettoa, ruokaa, välipäiviä, ruokaa, syntymäpäiviä, ruokaa, uudenvuodenjuhlintaa, ruokaa ja ruokaa. Herkkuja oli siis monenlaisia aina perinteisistä ruusukaaleista, laatikoista, kinkusta, juustoista, glögistä ja tietenkin konvehdeista vähemmän perinteisiin pizzaan, tacoihin, tortilloihin - ja tänä vuonna jopa shampanjaan. Ehdimme syödä monessa paikassa sekä jouluruokaa että muuta. Ähky iski kuitenkin vasta uutenavuotena tortillojen ääressä.



Lappeenrannassa kun oltiin, ei erästä tiettyä paikkaa voinut jättää välistä. Ristorante Con Amore avasi ovensa noin kaksi vuotta sitten, ja olemme olleet vähän vakioasiakkaita siitä lähtien. Mikä sitten tekee Con Amoresta niin ihmeellisen? Italialaisuus.




Ristorante Con Amore ei ole "italialainen" ravintola vaan todellakin italialainen. Olen syönyt siellä pizzaa, pastaa, salaattia, jäätelöä... ja joka kerran yllätyn iloisesti: ai niin, tämä olikin näin hyvää. Taustalla soi italialainen radio, kahvi on italialaista ja tietenkin paikasta saa myös viinejä ja aperitiiveja. Henkilökunta on myös hyvin ystävällistä, erityisesti jos omistajat sattuvat paikalle. Ainoa pieni miinus tulee sijainnista kauppakeskuksessa. Sijainti on kyllä keskeinen, mutta ennen Con Amorea tiloissa toimi kahvila, ja tila on täysin auki kauppakeskuksen käytävälle. Ravintolaa on kyllä sisustettu mukavasi, mutta silti se ei ole aivan niin tunnelmallinen kuin toivoisi. Con Amore ansaitsisi ehdottomasti vielä tunnelmallisen paikan - kesällä ulkopöydät kauniissa maisemissa...




Mutta vielä hetken ruoasta. Olen reissannut Italiassa useampaan otteeseen ja nauttinut jopa luvattoman paljon ruoasta. Täytyy myöntää, että menin Con Amoreen ensimmäisen kerran uteliaana, mutta myös vähän jännittyneenä. Entä jos kyseessä on "italialaista suomalaiseen makuun"? Entä jos teen itse yhtä hyvää? Entä jos ruoka on ihan hyvää, mutta ei maistu Italialle?



Koko juttu kiteytyykin siihen, että Con Amoren ruoka maistuu nimenomaan Italialle. Paremmin en osaa sitä tiivistää. Pizza maistuu juuri sille kuin Italiassa ohuine, rapeine pohjineen, eikä pastaa ole keitetty ylikypsäksi ja hukutettu kastikkeeseen. Salaattiannokset ovat muhkeita, tuoreita ja - ylläri - herkullisia. Suosittelen tutustumaan myös lounaaseen: lounaalla on aina viisi vaihtoehtoa - pari pastaa, liha- tai kalaruoka, pizza ja salaatti tai keitto - ja lisäksi hintaan kuuluu salaattipöytä, kahvi tai tee. Jos mikään lounasruoista ei satu sillä hetkellä houkuttamaan, listalta saa tilata mitä haluaa. Omia suosikkejani ovat esimerkiksi tälläkin hetkellä listalla oleva pizza ortolana (munakoisoa, chiliä, kirsikkatomaatteja, radicchiota ja rucolaa) sekä lounaslistalla silloin tällöin esiintyvä pasta alla Norma.



Kuulostaako ylisanoilta ja ylenpalttiselta suitsutukselta? Ehkä, mutta lupaan, etten liioittele. Ilosanomaa jakaa mielellään eteenpäin, ja Ristorante Con Amoreen kannattaa tulla pitemmänkin matkan päästä. Niin mekin tulemme.



Ristorante Con Amore, Kauppakeskus Weera,
Kauppakatu 39, 53100 Lappeenranta
Ristorante Con Amore (myös lounaslistat)

Huom! Huom! Con Amore on sittemmin vaihtanut omistajaa ja sijaintia. Elämys ei välttämättä ole samanlainen kuin aikaisemmin.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti