Quesadillaburgerit

Törmäsin ideaan jossain päin nettiä kun (yllätys!) etsiskelin kivoja ruokia. En kuitenkaan törmännyt valmiiseen ohjeeseen, joten kehitin tämän omasta päästä. Kokeilin siihen Oltermanni cheddar -juustoa, jota meillä yleensä on, ja hyvin toimi. Tämä kirjoitus ei kuitenkaan ole Valion sponsoroima (mutta hei, jos Valiolla nyt satutaan innostumaan niin kyllä mie juustoa huolin :) ).

Quesadillahan on kahtia taitettu tortilla, jonka välissä on ainakin juustoa (queso). Quesadillaburgerin idea on siis yhdistää quesadilla ja hampurilainen, eli tortillan sisälle piilotetaan myös pihvi. Lisäksi laitoin sinne vähän tomaattia (no okei, ensin laitoin vähän enemmän, mutta se pursui paistovaiheessa pannulle ja syöntivaiheessa lautaselle, joten tässä tapauksessa vähemmän on enemmän). Tomaattia laitoin myös tuoreena quesadillojen päälle avokadon kanssa. Aika hyvää!


Quesadillaburgerit

8 annosta (kahden hengen taloudessa siis neljän päivän ruoka)

Pihvit
n. 750 g jauhelihaa
1 kuivahtanut ruisleivänpala
vettä
1 kananmuna
suolaa, mustapippuria, jeeraa, chiliä, kaikenpuolista maustetta

Muuta
16 tortillaa
4-8 isohkoa tomaattia
Oltermanni cheddar -juustoa
4 avokadoa
sitruunamehua
öljyä

Pihvit: Laita kuivahtanut leivänpala kulhoon ja kaada päälle vähän vettä. Kun leipä on pehmennyt, kaada ylimääräinen vesi pois ja murustele leipä. Lisää jauheliha, kananmuna ja mausteet. Sekoita kunnolla. Muotoile massasta 16 pihviä - huom! saavat olla aika litteitä. Laita pellille ja paista 225 asteessa n. 10-15 min.

Kokoaminen:
Yhteen annokseen tarvitaan 2 tortillaa, 2 pihviä, 1/2 - 1 tomaattia, 1/2 avokado, juustoraastetta ja sitruunamehua. Seuraavassa yhden annoksen kokoaminen.
Kuutioi tomaatti ja avokado. Raasta juusto.
Koska tortillat taitetaan quesadillassa kahtia, kokoa täytteet vain toiseen laitaan: ensin pihvi, sitten juustoraastetta (myös reunoille, jotta reunat tarttuisivat yhteen) ja muutama tomaattikuutio. Taita tortilla kahtia. Tee näin kahdelle tortillalle.
Kuumenna öljyä pannussa ja laita kumpikin kahtia taitettu tortilla paistumaan. Voit painaa niitä esimerkiksi kattilankannella (joka on pannua pienempi), jotta tortillat eivät lähde aukeamaan. Paista, kunnes tortilla on muuttunut kullankeltaiseksi. Käännä quesadillat ja paista toinenkin puoli kullankeltaiseksi.
Siirrä quesadillat lautaselle ja laita päälle loput tomaattikuutiot sekä avokadokuutiot ja mausta sitruunamehulla.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti