Chili sin carne ja uunibataatit

Meillä tehdään melko usein chili con carnea. Se ei ole mahdottoman kallista, siitä riittää moneksi päiväksi ja mikä tärkeintä, se on herkullista. Olen kuitenkin jo jonkin aikaa pyöritellyt mielessäni chili sin carnea, eli lihatonta versiota. Kesällä sain sellaista syödäkseni, ja sen kanssa tarjottiin uunibataatteja. Ihana yhdistelmä, jota kokeilin kotona eräänä kylmänä marraskuisena päivänä. Toimii.
Ohje on laktoositon, maidoton, gluteeniton ja vegaaninen, joten se sopii myös moniin erityistarpeisiin. 



Chili sin carne
(iso annos)
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
öljyä
3 prk tomaattimurskaa
4 prk kidneypapuja
suolaa, sokeria, jeeraa
chiliä oman maun mukaan (meillä ns. hottisoossina, Poppamiehen Barbados-kastike)

Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilppua pannulla öljyssä keskilämmöllä n. 10 min. 
Lisää pannulle jeeraa (reilusti) ja sekoittele. 
Lisää tomaattimurskat sekä suola ja sokeri. Kiehauta. 
Huuhtele pavut ja lisää ne pannulle. Sekoita.
Anna hautua rauhassa epämääräisen ajan. Puoli tuntia on jo hyvä, mutta voi antaa muhia huomattavasti pitempäänkin. 


Uunibataatit
bataattia
öljyä
sale & pepe
(muita mausteita oman maun mukaan: timjamia, chiliä, rosmariinia...)

Kuori bataatti ja leikkaa se viipaleiksi. 
Laita viipaleet kulhoon ja lisää öljy sekä mausteet. 
Laita kulhoon kansi tai lautanen päälle ja ravista reippaasti, niin että kaikki sekoittuu keskenään. 
Levitä bataatit pellille ja paista 200-225 asteessa noin puoli tuntia. 

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti