Nigellan tomaatticurry ja kookosriisi

On vähän harmi, että Nigella Lawsonin keittokirjoista on suomennettu vain kaksi: Syötävän hyvää ja Nigella Express. Nigella Expressin olen lainannut kirjastosta ja Syötävän hyvää on omassa hyllyssä, mutta olen sitä mieltä, että muillekin kirjoille olisi kysyntää. Nigellissima, nimensä mukaisesti italialaistyyppisiä ohjeita sisältävä kirja, aiottiin suomentaa, mutta en tiedä, mihin tuo aikomus sitten kaatui. Tunnen jonkinlaista hengenheimolaisuutta Nigellaa kohtaan, sillä olemme ilmeisesti molemmat keittiössä hieman kuvitteellis-italialaisia. (Eikä miuta kyllä haittaisi, jos näyttäisin Nigellalta.)

En muista varmaksi, onko tämä ohje Nigella Expressista vai Kitchen-kirjasta, jota siis ei ole suomennettu sitäkään. En myöskään ole ihan varma, onko kyseessä oikeasti autenttinen curry. Nigella ei tunnetusti ole autenttisuuden lähettiläs, ja mie vielä menin muokkaamaan ohjetta. Mutta hyvää on! Tomaatticurry on lämmittävää kasvisruokaa marraskuun pimeisiin iltoihin. Kookosriisissä kookos saisi maistua vielä vähän enemmän. Ehkä sen joukkoon voisi sekoittaa kookoshiutaleita?


Nigellan tomaatticurry ja kookosriisi

Tomaatticurry
2 isoa sipulia
4 valkosipulinkynttä
öljyä
jeeraa, chiliä
suolaa, sokeria
1 prk kikherneitä
10 isoa tomaattia
450 g herneitä (pakaste)

Hienonna sipulit ja kuullota öljyssä keskilämmöllä n. 10 min.
Hienonna valkosipulit ja valuta kikherneet. Lisää ne pannulle jeeran ja chilin kanssa. Kuullota n. 5 min.
Kuutoi tomaatit ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja sokerilla. Anna kypsyä n. 15 min (ilman kantta, jos tomaateista irtoaa runsaasti nestettä).
Sulata herneet ja lisää ne tomaatticurryn joukkoon. Tarjoile heti.

Kookosriisi
300 g basmati/jasmiiniriisiä
öljyä
1 prk (=400 ml) kookosmaitoa
6 dl kiehuvaa vettä (vedenkeitin on ystävä)
suolaa

Kuullota riisi öljyssä. Lisää kookosmaito ja sekoita. Lisää vesi ja suola, sekoita hyvin ja hauduta kypsäksi kannen alla (n. 15 min.)

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti