Avokadopastaa

Ennen kuin kukaan ehtii ihmetellä että nytkö se vasta tekee avokadopastaa: tämä ei ole SITÄ avokadopastaa, joka valloitti sosiaalisen median. Tämä on oma juttuni, huikean yksinkertaista ja herkullista. Ainoa kriteeri on, että löytyy sopivan kypsiä avokadoja. Kivikovat tai liiat lötsöt voi jättää kauppaan; optimaalinen avokado tuntuu vähän pehmeältä. Riemukseni ensimmäiset verkkopussiavokadot ovat saapuneet kauppoihin - ne ja mandariinit helpottavat elämää marraskuussa, kun tuntuu ettei mitään tuoretta enää koskaan missään ole. Toki nekin ovat sesongissa varsinaisesti jossain muualla ja lentävät tänne, mutta marraskuun piristykseksi käy mainiosti myös lentävä hedelmä.
Sitruunamehun tarkkaa määrää en nyt osaa sen kummemmin sanoa - riippuu siitä, miten sitruunaisesta yleensä pidät. Onneksi matkan varrella voi maistella ja lisäillä sitruunaa tarpeen mukaan.Avokadopasta

1 avokado per syöjä
loraus sitruunamehua
sale & pepe
spaghettia
parmesaania

Sillä välin, kun pasta kypsyy, litsi avokadon hedelmäliha haarukalla, lisää siihen sitruunamehua, suolaa ja pippuria ja sekoita.
Kaada kypsä pasta avokadoseokseen, sekoita ja raasta päälle parmesaania.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti