Bataatti-feta-papusalaatti

Joulun jälkeen moni kaipaa hieman kevyempiä ruokia. Samalla menossa on kuitenkin vuoden kylmin aika, jolloin ruoka saa olla astetta täyttävämpää kuin kuumilla kesähelteillä. Tämä on eräs vakioluottoruoistani, jota teen kun tekee mieli jotain ihanaa, muttei mielettömän raskasta. Vaikka useat ruoat kuuluvat mielestäni tiettyyn vuodenaikaan, tätä voi tehdä milloin vain. Ohje on alunperin Nina Dreyer Hensleyn, Jim Hensleyn ja Paul Lowen kirjasta Kesän ilot. Alkuperäisessä ohjeessa käytetään tuoretta vihreää parsaa, mutta koska parsan aika on meillä kovin lyhyt, jätän sen useimmiten pois. Tällä kertaa keksin kokeilla parsan tilalla avokadoa, ja se toimi erinomaisesti. Salaatti säilyy jääkaapissa hyvin, mutta rucola ja avokado kannattaa lisätä vasta lautaselle.



Bataatti-feta-papusalaatti

4-6 annosta

(ohje alunperin kirjasta Kesän ilot)

1 bataatti
400 g vihreitä papuja (pakaste)
350 g fusilleja
1 pkt fetaa
1/2 avokado per syöjä
tai
nippu tuoretta parsaa
rucolaa
pinjansiemeniä
sale & pepe
öljyä ja balsamicoa

Kuori ja kuutioi bataatti. Laita kuutiot pellille, mausta suolalla ja pippurilla, lorauta päälle vähän öljyä ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kuutiot ovat kullanruskeita.
(Jos käytät parsaa, pese varret, napsauta tyvestä kuiva pätkä pois, öljyä ja mausta ja paista uunissa samassa lämpötilassa n. 10-15 minuuttia.)
Keitä pasta kattilassa suolatussa vedessä.
Voit sulattaa pavut mikrossa tai lisätä ne pastaveteen kun pastan kypsymisaikaa on jäljellä minuutti tai pari.
Valuta pasta (ja pavut) ja sekoita joukkoon bataatti. Lisää hieman öljyä sekä balsamicoa.
Kuutioi feta ja lisää se salaattiin.
(Leikkaa parsanvarret muutamaan osaan ja lisää salaattiin.)
Nostele salaattia lautasille ja lisää puolikas kuutioitu avokado per syöjä.
Koristele rucolalla ja pinjansiemenillä.

Kommentit

Suositut tekstit