Myskikurpitsapizza
Kasvispizzojen voittokulku jatkuu. Halusin jo syksyllä kokeilla myskikurpitsapizzaa, mutta onneksi kokeilu jäi, sillä pizzakivellä pizzoista saa aivan ihania. Melko miedonmakuisen myskikurpitsan seuraksi halusin voimakkaampaa vuohenjuustoa ja vielä lehtikaalia. Muutama pisara balsamicoa viimeistelee kokonaisuuden.
Myskikurpitsapizza
2 pizzaa pizzakivillä
Pohja:
1 3/4 dl lämmintä vettä
ripaus kuivahiivaa
ripaus suolaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
2 tl oliiviöljyä
Täytteet
1 myskikurpitsan paksu pää (se, jossa on siemenet)
öljyä
s&p
salvia-Välimeren tahnaa tai pestoa+tuoretta salviaa silputtuna
1 pallo mozzarellaa
1 pötkö vuohenjuustoa
1/2 punasipuli
lehtikaalia
balsamicoa
Tee ensin pohja: Kaada vesi kulhoon, lisää hiiva ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Kun taikina irtoaa kulhon reunoista, lisää oliiviöljy ja vaivaa se taikinan joukkoon. Anna kohota lämpimässä paikassa ainakin tunti.
Kuori myskikurpitsa ja poista siemenet. Viipaloi melko ohuiksi paloiksi, levitä pellille, lorauta päälle öljyä ja mausta. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Viipaloi juustot ja punasipuli. Huuhtele lehtikaali ja revi se pienemmiksi paloiksi.
Muotoile pizzapohjat. Levitä päälle salviatahnaa, viipaloidut juustot, myskikurpitsa- ja punasipuliviipaleet sekä lehtikaali.
Paista 250 asteessa kunnes reunat ja juusto ovat saaneet väriä.
Mausta muutamalla balsamicopisaralla.
Ps. Mitä tapahtuu puolikkaille myskikurpitsalle ja punasipulille sekä lopulle lehtikaalille? Se selviää ensi kerralla!
Myskikurpitsapizza
2 pizzaa pizzakivillä
Pohja:
1 3/4 dl lämmintä vettä
ripaus kuivahiivaa
ripaus suolaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
2 tl oliiviöljyä
Täytteet
1 myskikurpitsan paksu pää (se, jossa on siemenet)
öljyä
s&p
salvia-Välimeren tahnaa tai pestoa+tuoretta salviaa silputtuna
1 pallo mozzarellaa
1 pötkö vuohenjuustoa
1/2 punasipuli
lehtikaalia
balsamicoa
Tee ensin pohja: Kaada vesi kulhoon, lisää hiiva ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Kun taikina irtoaa kulhon reunoista, lisää oliiviöljy ja vaivaa se taikinan joukkoon. Anna kohota lämpimässä paikassa ainakin tunti.
Kuori myskikurpitsa ja poista siemenet. Viipaloi melko ohuiksi paloiksi, levitä pellille, lorauta päälle öljyä ja mausta. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Viipaloi juustot ja punasipuli. Huuhtele lehtikaali ja revi se pienemmiksi paloiksi.
Muotoile pizzapohjat. Levitä päälle salviatahnaa, viipaloidut juustot, myskikurpitsa- ja punasipuliviipaleet sekä lehtikaali.
Paista 250 asteessa kunnes reunat ja juusto ovat saaneet väriä.
Mausta muutamalla balsamicopisaralla.
Ihan huikeat täytteet - kurpitsa muuten toimii pizzassakin. Tuli niin nälkä, että pitääkö kaivaa pakastepizza pahimpaan pizzahampaan kolotukseen...; )
VastaaPoistaKiitos! Ehkä pitää... :)
PoistaHerkullisen kuuloiset täytteet! Pizzakivi on mulla hankintalistalla.
VastaaPoistaEn enää pärjäisi ilman pizzakiveä.
PoistaMeilläkin syödään pizzaa tänään, mutta pizzakiveä en ole saanut vieläkään aikaiseksi hankkia.
VastaaPoistaMinun kasvispizzani taitaa olla punajuuripainotteinen ja valkoisella kastikkeella :-)
Kiitos punajuurivinkistä, kuulostaa hyvältä :)
PoistaNam, kivan näköisiä nuo lehtikaalitkin pizzan päällä!
VastaaPoistaNe paistuvat kivan rapsakaksi uunissa :)
PoistaNam, maistuisi tämä.
VastaaPoistaKiva kuulla :)
PoistaOho. Kurpitsapitsaa! Tää oli ihan uus ajatus, mutta ei kyllä varmaan yhtään pöllömpi.
VastaaPoistaEi tosiaan ole yhtään pöllömpi :)
PoistaTodellakin maistuisi :D
VastaaPoistaMiunkin pitää varmaan tehdä tätä uudelleen!
PoistaSalvia tahna; a great idea!
VastaaPoistaSalvia <3
PoistaHerkulliset ainekset, maistuisi!
VastaaPoistaKannattaa kokeilla :)
PoistaMinäkin kokkailin juuri myskikurpitsasta, kiva kun sitä saa nykyään melkeinpä ympäri vuoden! Pizzan päälle en olekaan aiemmin keksinyt laittaa :)
VastaaPoistaMeillä on just nyt lähikaupassa aivan supersuloisia pieniä myskikurpitsoja, jotka suorastaan hyppäävät koriin :)
Poista