Myskikurpitsapizza

Kasvispizzojen voittokulku jatkuu. Halusin jo syksyllä kokeilla myskikurpitsapizzaa, mutta onneksi kokeilu jäi, sillä pizzakivellä pizzoista saa aivan ihania. Melko miedonmakuisen myskikurpitsan seuraksi halusin voimakkaampaa vuohenjuustoa ja vielä lehtikaalia. Muutama pisara balsamicoa viimeistelee kokonaisuuden.

Ps. Mitä tapahtuu puolikkaille myskikurpitsalle ja punasipulille sekä lopulle lehtikaalille? Se selviää ensi kerralla!



Myskikurpitsapizza

2 pizzaa pizzakivillä

Pohja:
1 3/4 dl lämmintä vettä
ripaus kuivahiivaa
ripaus suolaa
n. 4 dl vehnäjauhoja
2 tl oliiviöljyä

Täytteet
1 myskikurpitsan paksu pää (se, jossa on siemenet)
öljyä
s&p
salvia-Välimeren tahnaa tai pestoa+tuoretta salviaa silputtuna
1 pallo mozzarellaa
1 pötkö vuohenjuustoa
1/2 punasipuli
lehtikaalia
balsamicoa

Tee ensin pohja: Kaada vesi kulhoon, lisää hiiva ja suola. Lisää vehnäjauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Kun taikina irtoaa kulhon reunoista, lisää oliiviöljy ja vaivaa se taikinan joukkoon. Anna kohota lämpimässä paikassa ainakin tunti.

Kuori myskikurpitsa ja poista siemenet. Viipaloi melko ohuiksi paloiksi, levitä pellille, lorauta päälle öljyä ja mausta. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Viipaloi juustot ja punasipuli. Huuhtele lehtikaali ja revi se pienemmiksi paloiksi.

Muotoile pizzapohjat. Levitä päälle salviatahnaa, viipaloidut juustot, myskikurpitsa- ja punasipuliviipaleet sekä lehtikaali.
Paista 250 asteessa kunnes reunat ja juusto ovat saaneet väriä.
Mausta muutamalla balsamicopisaralla.

Kommentit

  1. Ihan huikeat täytteet - kurpitsa muuten toimii pizzassakin. Tuli niin nälkä, että pitääkö kaivaa pakastepizza pahimpaan pizzahampaan kolotukseen...; )

    VastaaPoista
  2. Herkullisen kuuloiset täytteet! Pizzakivi on mulla hankintalistalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En enää pärjäisi ilman pizzakiveä.

      Poista
  3. Meilläkin syödään pizzaa tänään, mutta pizzakiveä en ole saanut vieläkään aikaiseksi hankkia.
    Minun kasvispizzani taitaa olla punajuuripainotteinen ja valkoisella kastikkeella :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos punajuurivinkistä, kuulostaa hyvältä :)

      Poista
  4. Nam, kivan näköisiä nuo lehtikaalitkin pizzan päällä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne paistuvat kivan rapsakaksi uunissa :)

      Poista
  5. Oho. Kurpitsapitsaa! Tää oli ihan uus ajatus, mutta ei kyllä varmaan yhtään pöllömpi.

    VastaaPoista
  6. Vastaukset
    1. Miunkin pitää varmaan tehdä tätä uudelleen!

      Poista
  7. Herkulliset ainekset, maistuisi!

    VastaaPoista
  8. Minäkin kokkailin juuri myskikurpitsasta, kiva kun sitä saa nykyään melkeinpä ympäri vuoden! Pizzan päälle en olekaan aiemmin keksinyt laittaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on just nyt lähikaupassa aivan supersuloisia pieniä myskikurpitsoja, jotka suorastaan hyppäävät koriin :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti