Puolikuivatut tomaatit

Rakastan tomaatteja. Meillä on aina noin kolmen–neljän pikkutomaattirasian torni keittiössä, mutta vaihtuvuus on kova, sillä niitä syödään meillä jatkuvasti. Tykkään makeista pienistä tomaateista ihan sellaisenaan, mutta käytän niitä paljon myös ruoanlaitossa. Myös aurinkokuivatut tomaatit kuuluvat suosikkeihini, vaikka niitä käytän säästeliäämmin. Siitä idea sitten lähtikin: entäs jos kuivattaisin tomaatteja uunissa?

Pikainen googletus osoitti, että kyllä puolikuivattuja tomaatteja saa tehtyä vähällä vaivalla kotioloissakin. Tarvitaan lähinnä aikaa, muttei edes jatkuvaa vahtimista; voit samalla tehdä vaikka mitä muuta, kun tomaatit valmistuvat itsestään uunissa. Voisi esimerkiksi pestä pyykkiä tai tehdä jotain muuta järkevää, mutta ehtii näiden aikana yhden elokuvankin katsoa.

Mihin puolikuivattuja tomaatteja sitten voi käyttää? Ensimmäinen vinkki on tulossa jo huomenna!Puolikuivatut tomaatit

Huuhtele pikkutomaatit (miniluumutomaatit, kirsikkatomaatit tai mitä nyt haluatkaan käyttää) ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Kuumenna uuni 100 asteeseen, laita pelti uuniin ja anna pikkutomaattien olla siellä 3–4 tuntia, kunnes ne ovat rypistyneet kunnolla (pienet keski-ikäisen juovat eivät riitä).

Mikäli käytät puolikuivatut tomaatit heti tai piakkoin, sekoita ne pienen öljytilkan, balsamicon, suolan ja pippurin sekä tuoreiden yrttien (timjami, oregano, rosmariini...) kanssa kulhossa ja säilytä jääkaapissa.

Puolikuivatut tomaatit voi myös säilöä huolellisesti pestyihin ja kuumennettuihin lasitölkkeihin, jolloin öljyä laitetaan niin että tomaatit peittyvät, ja mukaan voi lisätä mieleisiään yrttejä. Itse en ole tätä vielä ehtinyt kokeilla, koska tämän tomaattirohmun taloudessa puolikuivatut tomaatitkin häviävät alta aikayksikön.

Kommentit

 1. Puolikuivatut tomaatit on, anteeksi ällöttävä sana, parhautta. Ne pelastaa nekin tomaatit, jotka ovat joko ei-makeita tai menneet jo vähän yli. Ja ne sopivat ihan kaiken kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä tapauksessa tuo on ainoa oikea sana :)

   Poista
 2. noi on niin ihanan monikäyttöisiä! Sellaisenaan alkupalapöytään, salaatteihin, leivän päälle, pastakastikkeeseen... oooh <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Kas tässä uusi addiktioni :D

   Poista
 3. Kiitos tästä vinkistä. Todellakin hyvää hävikinestoa.

  VastaaPoista
 4. Puolikuivatut tomaatit on kyllä hyviä! Sopii niin moneen. Salaateissa oon itse tykännyt käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeampaa olis keksiä, mihin nämä ei sovi :D

   Poista
 5. Puolikuivatut tomaatit ovat ihan parhaita! Jossain vaiheessa tein näitä kokoajan - pääasiallinen käyttökohde tais olla salaatti. Vois olla aika taas tuoda nämä rutiineihin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulla on tulossa pari postausta, jossa on ideoita puolikuivattujen tomaattien hyödyntämiseen :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti