Myskikurpitsalla, mausteisilla linsseillä ja fetalla täytetyt pitaleivät

Viime postauksessa lupasin kertoa, mitä tapahtui yli jääneillä myskikurpitsalle, punasipulille ja lehtikaalille. Väsyn nimittäin joskus itse ruokaohjeisiin, joihin tarvitaan puolikas sitä ja neljäsosa tätä; toisaalta ne voivat toimia hyvinä kaapintyhjennysohjeina, mutta joskun ne sen sijaan tuottavat kaapintäytettä ja pohdintaa siitä, mihin loput käyttäisi. Siksi tässä tulee ohje, johon uppoavat kätevästi myskikurpitsapizzan jälkeen jääkaappiin jääneet kasvikset (tai vastaavasti jos teet näitä ensin, loput voi käyttää pizzaan).

Tästä tuli melkeinpä uutta lempiruokaani. Jopa isommalle porukalle näitä pitaleipiä olisi suhteellisen helppo väsätä, sillä uuni hoitaa myskikurpitsat ja mausteisissa linsseissä ei mene kauan aikaa. Sitten vain vähän kasviksia, fetaa ja tsatsikia, jonka voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin, pitapaketti auki ja herkut pöytään. Nom nom.



Myskikurpitsalla, mausteisilla linsseillä ja fetalla täytetyt pitaleivät


Myskikurpitsa
1/2 myskikurpitsa (se siemenetön "varsiosa")
öljyä
s&p

Kuori myskikurpitsa ja viipaloi se. Levitä päälle vähän öljyä ja mausta. Paista 200 asteessa n. puoli tuntia tai kunnes palat ovat kypsiä ja pehmeitä.

Mausteiset linssit
1 prk valmiita kypsiä punaisia linssejä
1/2 punasipuli
öljyä
valkosipulia
s&p
ras el hanoutia

Viipaloi punasipuli. Lämmitä öljy kattilassa, lisää punasipulit ja kuullota keskiteholla.
Huuhtele linssit ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää ne kattilaan.
Mausta ja anna hautua hetki.

Tsatsiki
turkkilaista jogurttia
valkosipulia
kurkkua
ripaus suolaa
sitruunamehua

Hienonna valkosipuli ja raasta kurkku. Puserra kurkkuraasteesta ylimääräinen neste pois.
Sekoita valkosipuli ja kurkku jogurttiin. Mausta. Jätä jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi.

Lisäksi
pitaleipiä
fetaa
pikkutomaatteja paloiteltuna
kurkkuviipaleita
vuonankaalia

Lämmitä pitaleivät ja täytä ne myskikurpitsasiivuilla, tsatsikilla, linsseillä, kasviksilla ja fetalla.

Kommentit

  1. Pitaleivät ovat hurjan hyviä! Täytteenä linssit olisi meillä uusi, mutta niiden käyttöä voisikin lisätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulla on tapahtunut joku hurahdus pitaleipien suhteen. Ja suosittelen kokeilemaan tuota linssitäytettä!

      Poista
  2. Kyllä nyt on myskikurpitsaa joka puolella. Enkä vieläkään muistanut ostaa kaupasta kotiin viikonlopuksi.
    No, näiden herkutteluhalua lisäävien reseptien lista sen kun kasvaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä kieltämättä tuntuu olevan nyt kaikkialla. Mutta se on niin hyvää!

      Poista
  3. Nam, myskikurpitsa on herkkua ja pitaleivät toimivat aina! Tiedän etten ehkä saisi Henkkaa syömään kovin mielellään lihatonta ruokaa (miehet!), mutta näkisin nämä leivät esimerkiksi tyttöjen illanistujaisissa. Laitanpa ohjeen korvan taakse siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä onneksi myös mies syö kasvisruokaa mielellään :) Tyttöjeniltaan nää sopii kyllä varmasti!

      Poista
  4. Nam! Ihana resepti, myskikurpitsa on suurta herkkuani! Kun se on kuitenkin melko makeaa, se kaipaa mielestäni aina just jotain suolaista kuten fetaa kaveriksi. Slurp!

    VastaaPoista
  5. Pitaleivät on tosi hyviä, niitä tulee aina silloin tällöin tehtyä. Linssejä en oo ikinä kokeillut täytteeksi. Kiva idis!

    VastaaPoista
  6. Meillä oli pitaleipäviikonloppu juurikin ja on se vaan niin hyvää. Kiva vinkki tuo kurpitsa :)

    VastaaPoista
  7. Myskikurpitsa on mun suuren suurta herkkua. Tää näyttää todella herkulliselta, kokeiluun.

    VastaaPoista
  8. Linssejä en olekaan muuten ikinä maustanut ras el hanoutilla. Laitan korvan taakse! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti