Munakoisoa ras el hanoutilla ja fetalla

Munakoiso. Tuo upean tummanviolettina kiiltelevä kasvis kärsii harmillisen tylsästä maineesta. On totta, ettei munakoiso itsessään ole kovin voimakkaan makuinen, mutta juuri siksi se on niin erinomainen: se sallii lähelleen voimakkaita makuja. Olen aiemmin ollut sitä mieltä, että chili on munakoison paras ystävä, mutta nyt chilillä on kilpailija: ras el hanout.

Ras el hanout on pohjoisafrikkalainen mausteseos, josta on yhtä monta versiota kuin tekijääkin. Se on valikoima parasta, ripaus salaista, mutta muun muassa kardemummaa, korianteria, inkivääriä ja muskottipähkinää. Tästä jos mistä munakoiso tykkää!



Munakoisoa ras el hanoutilla, fetalla ja granaattiomenansiemenillä

2 munakoisoa
suolaa
öljyä
ras el hanoutia
timjamia
fetaa
granaattiomenansiemeniä

Leikkaa munakoisot viipaleiksi. Ripottele päälle suolaa ja anna viipaleiden odottaa, kunnes ne "itkevät". Pyyhi neste pois munakoisoviipaleiden päältä.
Sekoita kulhossa keskenään hieman öljyä, ras el hanoutia ja timjamia. Ras el hanoutin kanssa ei kannata nuukailla, vaan sitä saa olla reilusti. Sivele munakoisoviipaleet kummaltakin puolelta öljy-mausteseoksella ja laita ne pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia tai kunnes munakoisoviipaleet ovat aivan pehmeitä.

Kun munakoisoviipaleet ovat jäähtyneet sen verran, että niitä voi käsitellä, murenna jokaisen viipaleen päälle hieman jääkaappikylmää fetaa. Koristele granaattiomenansiemenillä ja keihästä pikku suupaloiksi hammastikulla.

Tarjoile esimerkiksi pitaleipien ja tsatsikin kanssa. Nauti heti, jotta lämpimän munakoison ja kylmän fetan liitto on parhaimmillaan.

Kommentit

  1. Munakoiso on aina niin ihanaa! Oma munakoisolempparini on Melanzane alla Parmigiana ja tietty Pasta alla Norma. Lämmin munakoiso ja kylmä feta kuulosta superherkulle yhdistelmälle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melanzane parmigiana on miun luottoherkkuja, samoin kuin Normakin :)

      Poista
  2. Nyt kyllä tiesin jo otsikon perusteella että rakastaisin tätä reseptiä. Munakoiso on musta aivan parasta!!! Ja niin moneen muuntuvat, ei tylsä lainkaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään munakoisosta, mutta liian vähän tulee kyllä itse käytettyä. Tää on herkullisen kuuloinen resepti.

      Poista
  3. rakastan munakoisoa - kaikki uudet käyttöideat ovat aina tervetulleita <3

    VastaaPoista
  4. Munakoisosta saa vaikka mitä kivaa, kunhan muistaa kypsenstää sen kunnolla. Mikään ei ole niin ällöttävää kuin raaka munakoiso (no melkein..).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti