Lehtikaali-vuohenjuustopasta karamellisoidulla punasipulilla

Sophia Loren on sanonut: "kaikki mitä näette on pastan ansiota". Mie voisin sanoa samoin (vaikken harmikseni näytä Sophia Lorenilta). Rakastan pastaa, erityisesti muutaman raaka-aineen kevyitä ja nopeita kasvispastoja: parsapastaakesäkurpitsa-tomaatti-artisokkapastaa tai ikuista lempiruokaani spaghettia ja tomaattikastiketta. Joskus kuitenkin tekee mieli luksuspastaa, mikä yleensä tarkoittaa runsaammin juustoa.

Tämä ohje syntyi inspiraatiosta: oli lehtikaalia, tahdoin sitä pastan kanssa. Enkä tahtonut superterveellistä lehtikaalipastaa. Superterveellisyysvaaran "pelasti" vuohenjuusto, jonka kanssa punasipuli ja siemenet ovat aina hyvä idea. Hunaja puolestaan tuo mukavaa vastapainoa vuohenjuustolle ja lehtikaalille.




Lehtikaali-vuohenjuustopasta karamellisoidulla punasipulilla

4 annosta

2 punasipulia
öljyä
hunajaa
200 g lehtikaalia pestynä ja pienemmiksi paloiksi revittynä
s&p
valkosipulia
sitruunamehua
auringonkukansiemeniä
2 pötköä vuohenjuustoa
tagliatellea (itse laitan 84 g per henkilö)

Laita pastavesi kiehumaan isossa kattilassa. Kun vesi kiehuu, lisää suolaa sekä tagliatellekääröt. Keitä  keskiteholla al dente.
Sillä välin:
Paahda siemenet pannulla ja siirrä sivuun odottamaan.
Lisää pannulle vähän öljyä sekä lehtikaali. Paista hetken aikaa. Hienonna sillä välin valkosipulia ja viipaloi punasipulit.
Lisää sipulit pannulle ja alenna lämpöä. Kun sipulit ovat kuullottuneet, mausta hunajalla, suolalla ja pippurilla sekä sitruunamehulla. Jätä kannen alle hautumaan kunnes pasta on valmista.
Kaada pasta lävikköön ja sekoita se sitten pannulla kasvisten kanssa. Siirrä lautasille.
Viipaloi vuohenjuustot ja paista ne kuumalla pannulla.
Lisää vuohenjuustot annosten päälle ja koristele auringonkukansiemenillä.

Kommentit

  1. No nyt näyttää mun suun makuiselta pastalta! Vuohenjuusto on vaan niin herkkua!

    VastaaPoista
  2. Meillä syödään pastaa paljon. Usein tulee veivattua samoja reseptejä, tässä tuli uutta ideaa! Heti alkoi kiinnostamaan tuo tomaatti-kesäkurpitsa-artisokkapasta.

    VastaaPoista
  3. Aika maukkaan kuuloisia pastoja teillä :) Onhan se niin helppoa ja hyvää ruokaa, kun vielä vähän näkee vaivaa kastikkeen eteen, nam!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pastaruoat on just siitä kivoja, ettei hirveästi tarvitse nähdä vaivaa, miettii vaan muutaman yhdessä toimivan raaka-aineen :)

      Poista
  4. Vuohenjuusto ja lehtikaali toimii kyllä tosi hyvin yhteen! Nam :)

    VastaaPoista
  5. Rakastan vuohenjuustoa ja makean punasipulin yhdistelmää. Maistus varmaan mullekkin ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti