Vihreä pastasalaatti

Kevät! Meilläpäin on nautittu viime aikoina aurinkoisista päivistä suorastaan ihmeellisen paljon. Herään auringonpaisteeseen, kävelen ulkona auringonpaisteessa ja jätän paksut pipot ja kaulahuivit pois. Oikeastaan jo houkuttelisi hirveästi huitaista kesämekko päälle ja mennä uimarannalle, mutta siihen taitaa vielä olla aikaa. Sillä välin ruokahommat muuttuvat aiempaa keväisemmiksi.

Kesän oikeasti tullessa tähän ruokaan voi käyttääkin sitten ihan tuoreita herneitä ja papuja, mutta koska on maaliskuu, poimin kasvikseni kaupan pakastealtaasta. Parsakaalikin oli tällä kertaa sieltä nopeuden ja helppouden jnejne vuoksi. Pestokin oli valmista tavaraa purkista, joten tämä ruoka on ennemminkin "kokoa ainekset yhteen" -tyyppinen ruoka kuin valmistusmenetelmillä kikkaileva taidonnäyte. Hyvää se on ja vie ajatukset kevääseen, mikä riittää varsin mainiosti tällä hetkellä.



Vihreä pastasalaatti

6 annosta

500 g täysjyväfarfallea
muutama ruokalusikallinen vihreää pestoa
450 g parsakaalia
200 g herneitä
200 g vihreitä papuja
öljyä
rucolaa
1 avokado per annos

Keitä pasta. Kuumenna parsakaali ja sekoita se peston ja pastan kanssa.
Paista vihreät pavut öljytilkassa. Kuumenna herneet. Lisää nekin pastasalaattiin.
Laita annoksen päälle reilusti rucolaa sekä yksi avokado per annos.
Ruoka säilyy hyvin jääkaapissa, mutta avokado kannattaa lisätä vasta tarjoiluvaiheessa.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti