Tacosalaatti

Viikonloppu! Usein se tarkoittaa myös jotain erityisen kivaa syötävää. Tacot, tortillat ja muu tex-mex on tietenkin viikonloppuruokaa parhaimmillaan, ja kerran keksin kokeilla tacosalaattia. Nimi on siitä harhaanjohtava, ettei siihen tule tacoja ollenkaan: sen sijaan siihen tulee kaikenlaista, mitä yleensä laittaisin tacojen täytteeksi.




Tacosalaatti

6 annosta

2 pienehköä jäävuorisalaattikerää
n. 400 g jauhelihaa
1 prk ruskeita papuja
öljyä
1 pss tacomausteseosta
1 prk tacokastiketta
2 paprikaa
2 sipulia
450 g pakastemaissia
6 avokadoa
6 tomaattia

Paista jauheliha pannulla pienessä öljytilkassa. Lisää tacomausteseos ja noin 1 dl vettä. Lisää hieman myöhemmin myös pavut pannulle.
Sulata maissit. Hienonna sipulit ja kuutioi paprikat.
Pese ja hienonna jäävuorisalaatti. Laita sitä salaattipediksi lautasille. Lisää päälle tacokastiketta salaatinkastikkeeksi.
Siirrä jauheliha-papuseos pannulta lautasille salaatin päälle. Lisää pannulle hieman öljyä ja kuullota sipuleita siinä. Lisää hetken kuluttua pannulle myös paprikat ja vielä hetken kuluttua maissit. Anna olla muutama minuutti ja siirrä sitten salaattilautasille jauhelihan päälle.
Kuutioi avokadot ja tomaatit. Lisää avokado- ja tomaattikuutioita salaatin päälle.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti