Mustapapu-kvinoasalaatti

Kuulin juoruja, että freekeh on uusi kvinoa. Siis superterveellinen kasvi, jota voi käyttää samaan tapaan kuin riisiä, couscousta tai muuta lisäkettä. Pettymykseksenne miulla ei vielä ole tarjota tätä uutta ihmettä käytännössä, joten turvautukaamme siihen vanhaan ihmeeseen, kvinoaan. Kvinoakin on melkoinen ravintoainepommi, gluteeniton, ja kaiken päälle mukavan pähkinäisen makuinen. Veivasin siis tämmöisen mustapapu-kvinoasalaatin, vaikka ruokapöydässä puhuttiinkin, että oikeastaan pitäisi keksiä parempi sana kuvaamaan tällaisia "salaatteja", joissa ei ole ollenkaan salaattia. Onko ideoita?



Mustapapu-kvinoasalaatti

2 1/2 dl kvinoaa
5 dl vettä
öljyä
200 g vihreitä papuja
300 g sokeriherneitä
450 g parsakaalia
1 punainen paprika
1 prk mustapapuja

Kiehauta vesi kattilassa. Huuhtele kvinoa lämpimässä vedessä ja lisää se sitten kattilaan. Keitä noin 15 minuuttia tai kunnes vesi on imeytynyt kvinoaan.
Paista pannulla öljyssä vuorotellen vihreät pavut, sokeriherneet ja parsakaali. Sekoita ne kvinoan kanssa kulhossa.
Kuutioi paprika, huuhtele mustapavut ja lisää ne kvinoaseokseen.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti