Laskiaispullaa

Laskiaissunnuntai oli ainakin täällä Kuopiossa upea. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja hanget hohtivat. Laskiaistiistai sensijaan näyttää hieman harmaammalta. Harmaan päivän piristykseksi tarvitaan tietenkin laskiaispullaa.

Leivoin siis pullat kyllä jo sunnuntaina, mutta kahden ihmisen perheessä ihan kaikkia ei vielä ole syöty. Tein tällä kertaa vähän pienemmän taikinan (koska leivoin edellisenä päivänä muuta), ja siitäkin riitti moneen pullaan. Täytteenä meillä oli tosi perinteisesti mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Onneksi mein kissa ei ole samaa maata Pekka Töpöhännän Monnin kanssa, joka jossain Töpöhäntä-kirjassa nuoli kermavaahdot kaikkien laskiaispullien välistä...
Pullataikina

2 1/2 dl maitoa
1/2 pkt hiivaa (tuoretta)
1/2 kananmuna (säästä toinen puolikas voiteluun)
1 dl sokeria
kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja
100 g voita

Sulata voi ja jätä se jäähtymään.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva.
Lisää puolikas kananmuna, sokeri ja kardemumma ja sekoita.
Lisää vehnäjauhoja hiljalleen ja vaivaa taikinaa kädellä. Kun vehnäjauhoja on riittävästi, lisää voi ja alusta sekin taikinaan.
Jätä taikinapallo lepäämään kulhossaan noin puoleksi tunniksi leivinliinan alle.
Alusta kohonnutta taikinaa jauhotetulla pöydällä tai leivinalustalla ja jaa se paloihin. (Teinköhän mie 12 pullaa tästä.) Pyöritä palat pulliksi ja laita pellille leivinpaperin päälle kohoamaan.
Voitele kohonneet pullat kananmunalla ja paista 225 asteessa n. 10 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti