David Roccon pasta con tonno e crema

Olen ehkä maininnut aiemminkin David Roccon. Hänen kokkiohjelmansa Maku vie Italiaan (David Rocco's Dolce Vita) pyöri joitain vuosia sitten telkkarissa, ja vaikka herran esiintymistyyli on ehkä hieman... imelä, ohjelman pääasia eli ruoka oli todella houkuttelevaa. Sekään ei tietenkään haitannut, että ohjelmaa kuvattiin Italiassa. Firenzen, Amalfin rannikon ja Sisilian maisemat - voi aah.


Mutta se ruoka. David Rocco sanoo suoraan, ettei hän ole mikään keittiömestari, vaan italialainen. Ruoka on sen mukaista: yksinkertaista, herkullista ja helppoa. Ohjeet ovat selkeitä, niissä ei yleensä ole mitään vaikeasti saatavia raaka-aineita ja lopputulos on useimmiten mielettömän hyvä. Hankin siis itselleni myös David Roccon keittokirjan heti kun se ilmestyi; David Rocco's Dolce Vita onkin yksi käyttökelpoisimmista keittokirjoistani. (Siksi ihmettelen suunnattomasti, miksei kirjaa ole suomennettu: sarja pyöri kuitenkin telkkarissa ja edellä mainitut syyt liittyen ruokaohjeisiin olisivat todellakin oikeuttaneet kirjan suomentamisen.) Lisäksi kirjan kanssa pääsee nojatuolimatkalle Italiaan, sillä siinä on runsaasti kuvia a) ruoista b) Italiasta ja c) kyllä, myös David Roccosta.David Roccon ruokaohjeet ovat myös monikäyttöisiä. Toteutin kerran kokonaisen Italian illan (juu, näitä meillä harrastetaan) pelkästään herran ohjeilla: frico, pepperoni di Zia Franca, insalata caprese, spaghetti al limone, stracotto al chianti, finocchio al forno, patate al forno... Kirjasta löytyy kuitenkin runsaasti reseptejä nimenomaan arkiruokiin, mikä on erinomaisen hieno juttu. Rento ote, kirjan värikkyys ja se italialaisuus ovat ehdottomasti pelkkää plussaa.Pitemmittä puheitta seuraavaksi David Roccon salsa di tonno e crema, joka sopii pastankastikkeeksi. Ihan hitusen muokkasin taas ohjetta. Lisää ruokaohjeita löytyy myös herran nettisivuilta: David Rocco, Home of the Dolce Vita. Hän on myös kiitettävän aktiivinen Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa.David Roccon pasta con tonno e crema (siis tonnikalapasta)

4 annosta

12 mustaa oliivia
8 aurinkokuivattua tomaattia
oliiviöljyä
valkosipulia
1 prk paseerattua tomaattia
1 prk tonnikalaa
reilu 1 dl ruokakermaa

Lisäksi penneä tai muuta lyhyttä pastaa

Hienonna oliivit, aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipuli. Kuullota niitä pannulla keskilämmöllä sekoitellen, ettei valkosipuli kärähdä.
Lisää paseerattu tomaatti ja keitä n. 5 minuuttia.
Lisää pannulle tonnikala ja ruokakerma. Sekoita ja anna olla pari minuuttia.
Sekoita kastike keitetyn pastan kanssa ja nauti.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti