Halloumia, sipulia ja paistettuja perunoita

Peruna on parasta uutena. Jostain syystä en ole itse juurikaan tehnyt paistettuja perunoita, vaikka niistä tykkäänkin. Siksi(kin) tartuin innolla tähän ohjeeseen, kun siihen törmäsin. Ja tulipa hyvää!

Tämä ruoka ei ole oma keksintöni. Alunperin se on ilmeisesti Jokihaka-blogista, mie bongasin sen Suolasta&hunajastaMuuttelin sitä kuitenkin vähän, joten kas tässä tarjolla Kuudennen paistin versio.



Halloumia, sipulia ja paistettuja perunoita

kahdelle

10 uutta perunaa
2 kevätsipulinvartta tai 1 pääosa
basilikaa + muita tuoreita yrttejä jos sattuu olemaan (mm. timjami havaittu hyväksi)
1 pieni punainen chili
öljyä (ehkä pari ruokalusikallista?)
sitruunamehua
1 pala halloumia
voita+öljyä
sale&pepe

Puolita perunat ja keitä ne kypsiksi. 
Hienonna sipuli, chili ja yrtit. Sekoita ne öljyn ja sitruunamehun kanssa ja jätä marinoitumaan. 
Viipaloi halloumi ja paista kuumalla pannulla. 
Siirrä halloumit odottamaan, lisää pannulle voita ja öljyä ja paista kypsät perunat ruskeiksi. 
Laita lautaselle ensin perunoita, sitten sipulisekoitusta, sitten halloumipalat ja päälle vielä vähän yrttejä. 

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti