Appelsiininen kanasalaatti

Kevättalvella mie innostun sitrushedelmistä eri muodoissaan. Ehkä siksi, että ne antavat toivoa lähestyvästä keväästä. Ehkä siksikin, että ne ovat niitä harvoja tuoreosaston tuotteita, jotka todella ovat nyt parhaimmillaan. Siksi halusin kokeilla appelsiinista kanasalaattia. Appelsiinista hyödynnetään sekä kuori että mehu, ja mehua käytetään sekä marinadissa että salaatinkastikkeessa. Tavallisen appelsiinin sijaan voi käyttää veriappelsiinia ja syödessä tuli mieleen, että avokadokin sopisi hyvin mukaan. Kyllä se kevät sieltä hiljalleen hiipii, onhan nyt jo maaliskuu. 



Appelsiininen kanasalaatti

kahdelle

2-3 broilerinfilettä
2 appelsiinia (ja kolmas marinadiin / salaatinkastikkeeseen)
1 rasia sekalaisia salaatteja
1/2 paprika
siemeniä tai pähkinöitä

Marinadi
1 appelsiinin raastettu kuori
1/2 appelsiinin mehu
timjamia ja rosmariinia

Salaatinkastike
2 rkl appelsiininmehua
1 rkl oliiviöljyä
2 tl balsamicoa

Laita broilerinfileet marinoitumaan vähintään tunniksi. Voivat marinoitua yön ylikin. 
Paista marinoituneet broilerinfileet pannulla molemminpuolin. Kaada sitten marinadikin pannulle ja jätä kannen alle hautumaan. 
Pese salaatit ja paprika. Viipaloi paprika ja lisää salaattiin.
Sekoita salaatinkastikkeen aineet keskenään ja pirskota salaatin päälle. 
Leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Lisää ne salaattiin viipaloidun broilerinfileen kanssa. Koristele siemenillä tai pähkinöillä.

Kommentit

Suositut tekstit