Simply Nigella: lämpimäntulista kukkakaalia ja kikherneitä

Nigella on ihana. Olen ehkä aiemminkin maininnut, että pidän Nigellan kirjoista, mutta pidän myös hänen telkkarisarjoistaan. Kyllä, pidän! Nigellan esiintyminen nimittäin tuppaa jakamaan ihmiset kahteen leiriin: 1) pidän Nigellasta -porukkaan ja 2) en voi sietää Nigellan katseita ja avonaisia kaula-aukkoja -leiriin. Miusta Nigella on lohduttava: pimeinä syysiltoina otan viereen kissan, lautasellisen jotain hyvää ja katson Nigellan ruoanlaittoa YouTubesta.Muutama vuosi sitten Nigella erosi toisesta miehestään, taidekeräilijä Charles Saatchista. Eron jälkeen julkaistiin kirja nimeltä Simply Nigella, ja kirjan nimi on todella monitulkintainen. Myös kirja jakoi mielipiteet; osa kritisoi terveellisyyttä ja epäreseptejä (kuten huippuyksinkertaista avokadoleipää), osa oli iloinen eronneen Nigellan puolesta, joka selvästi seisoi omilla jaloillaan ja teki juuri sellaisia ruokia kuin halusi.Ja juuri siinä on osa Nigellan viehätystä. Hänen kirjansa ovat paitsi keittokirjoja, myös ruoasta kertovia kirjoja. Vaikka en tekisi juuri mitään jostain Nigellan kirjasta, ei se silti ole pelkkä hyllyntäyte, sillä luen mielelläni hänen elävää kuvailuaan ruoasta. Nigellan täysbrittiläinen, yläluokkainen, mutta silti lämmin ja maanläheinen kirjoitustyyli puree täysillä. Ei tunnu siltä, että tässä monimiljonääri yrittää saada aikansa kulumaan ja samalla kasvattaa omaisuuttaan, vaan kirjoja lukiessa ja telkkasarjoja katsoessa tulee sellainen olo, kuin hyvä ystävä olisi jakamassa omia ajatuksiaan ruoasta ja ruoanlaitosta. Nigella ei todellakaan yritä brassailla teknisillä taidoillaan tai nostaa itseään jalustalle, mutta hänellä on oivaltavia ideoita ja käytännönläheisiä vinkkejä. Jos jonkin asian voi tehdä helpommin ja yksinkertaisemmin, Nigella tekee sen varmasti niin – ja laskee leikkiä itsensä kustannuksella.Simply Nigellassa on siis aiempiin kirjoihin verrattuna hieman terveellisempiä ruokaohjeita, ja huomattavan moni niistä on suunniteltu yhdelle tai kahdelle hengelle. Nigellan lapset ovat jo isoja, ero on takana, joten Nigella kokkaa omiin tarpeisiinsa. Läheiset ovat silti lähellä, kuten aina. Niinpä tämäkin lämpimäntulinen kukkakaalin ja kikherneiden yhdistelmä on helppo toteuttaa, olipa syöjiä yksi tai monta. Mikäli harissatahnaa ei löydy, lisää jotain tulisuutta antavaa joukkoon. Jos haluaa olla oikein nigellamainen ja oikaista vielä vähän lisää, tuoreen kukkakaalin tilalla voi käyttää myös pakastekukkakaalia. Olen kokeillut.

Ja kiitos YouTuben, saamme nähdä Nigellan valmistavan tämänkin ruoan.Nigellan kukkakaalia ja kikherneitä harissalla maustettuna

2-4 annosta

1 kukkakaali (tai 450 g pussillinen pakastekukkakaalia)
öljyä
kanelia
jeeraa
1 purkki kikherneitä
harissaa tai muuta tulista tahnaa, kastiketta tms.
1 rasia pikkutomaatteja
rucolaa (Nigella käyttää persiljaa)
koristeluun granaattiomenansiemeniä

Paloittele kukkakaali tai humpsauta kukkakaalinpalat pakastepussista pellille leivinpaperin päälle.
Lorauta päälle öljyä ja ripottele kanelia ja jeeraa. Sekoita hyvin.
Paista 225 asteessa n. 10-15 minuuttia.
Puolita pikkutomaatit. Sekoita kulhossa keskenään valutetut kikherneet, pikkutomaatit ja harissa. Lisää harissaa ensin vaikka puoli ruokalusikallista, sekoita hyvin ja maista. Lisää kunnes tulisuus on sopivaa omaan makuusi.
Kumoa kikherne-tomaatti-harissaseos kukkakaalien päälle ja paista vielä 10-15 minuuttia.
Levitä rucola tai persilja lautaselle ja annostele päälle uunista tulleita ihanuuksia. Koristele granaattiomenansiemenillä. Lämmittää mukavasti talvipäivänä.

Kommentit

 1. Minäkin tykkään Nigellasta ja kotoa löytyy pitkä rivi hänen kirjojaan. Välillä häneen vähän kyllästyy, mutta kummasti nuo reseptit tuntuvat toimivan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vaikka välillä iskisi kyllästyminen, niin kummasti Nigellan luo palaa aina uudelleen :)

   Poista
 2. Nigellan kannattaja myös täällä ja reseptit ovat jotenkin aina enemmän kuin osiensa summa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niillä on aina jokin tarina, se miuta Nigellassa viehättää :)

   Poista
 3. Itse sekä toisaalta pidän Niugellasta ja toisaalta en. Riippuu vähän mitä se tekee milloinkin. Kivoja reseptejä on kyllä paljon.

  VastaaPoista
 4. Ooooo, tästäpä sain idean. Pyydän pukilta Nigellan kirjaa :)

  VastaaPoista
 5. Näyttääpä tosi herkulliselta annokselta. Nam! Mä tykkään muutenkin Nigellan resepteistä.

  -Heidi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä herkkua ja Nigellan ohjeista sieltä kevyemmästä päästä.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti