Tomaattitulppaanit & Marilyn Monroe 91 vuotta

Vuosi sitten olin tohkeissani lähestyvästä Lontoonmatkasta. Silloin matkan pääsyy oli näyttely, jossa oli esillä Marilyn Monroen pukuja, muistiinpanoja, piirroksia ja jopa kalkkunantäytteen ohje. Näyttely juhlisti Marilynin 90-vuotissyntymäpäivää samoin kuin marraskuun huutokauppa, jossa näyttelyssä olleet esineet sekä paljon muuta huutokaupattiin Los Angelesissa. Nyt olen käynyt Lontoossa kahdesti, ja Marilyn täyttäisi 91 vuotta.Juhlistan Marilynin syntymäpäivää joka vuosi paitsi kirjoja lukien ja elokuvia katsellen, myös ruoalla. Marilyn rakasti pihviä ja salaattia, joten ei liene vaikea arvata, mitä meillä tänään syödään. Marilynin lempijuoma oli tunnetusti shampanja, ja nostan tänään hänelle maljan (tosin kuohuviinillä shampanjan sijaan). Shampanjan kanssa Marilyn halusi nauttia pikkusyötäviä, ja hänen suosikkeihinsa kuuluivat tuorejuustotäytteiset tomaatit. Marilyn piti myös bageleista erityisesti lohitäytteellä, ja näyttäytyihän Marilyn tänäkin vuonna Lontoossa Brick Lanella...

Mietin hetken jos toisenkin, miten tuorejuustotäytteisistä tomaateista saa eleganttia pikkunaposteltavaa kuohuviinin seuraksi. Mielikuvat täytteen tursuamisesta ja mehukkaan tomaatin valumisesta pitkin leukaa eivät nimittäin olleet kovin marilynmaisia. Lopulta vastaus oli yksinkertainen: tomaattitulppaanit.


Jopa kaltaiseni askartelutumpelo kykenee tekemään näitä tulppaaneja ja myös saamaan niistä kauniita. Tarvikelistakin on varsin lyhyt. Näiden näpertäminen kannattaa kuitenkin jättää viime tinkaan ennen tarjoilua, sillä tuorejuustotäyte pehmenee huoneenlämmössä. Shampanja sen sijaan kannattaa laittaa kylmään jo ajoissa.Tomaattitulppaanit

suippoja pikkutomaatteja
ruohosipulia
tuorejuustoa

Lisäksi tarvitaan:
cocktailtikkuja
pursotuspussi

Leikkaa pikkutomaatteihin pituussuunnassa syvä ristiviilto (noin 4/5 tomatin pituudelta). Tee cocktailtikulla reikä tomaatin kantaan.
Notkista tuorejuustoa hieman sekoittamalla sitä lusikalla. Kumoa tuorejuusto pursotuspussiin ja leikkaa pussin päähän hyvin pieni reikä.
Pursota tuorejuustotäytettä tomaatteihin. Erittäin Viitseliäs Ihminen voi ensin kaivertaa tomaatinsiemeniä tieltä pois, mutta Vähemmän Viitseliäs Ihminen toteaa, että hyvin onnistuu ilmankin.
Työnnä ruohosipuli jokaisen tomaatin kantaan. Aseta tomaattitulppaanit tarjolle ja sido kimppu yhdellä ruohosipulilla.

Kommentit

 1. Skool Marilynille. Upean näköinen nainen ja tyyli, toista hänen veroistaa ei ole ollut. Tomaattitulppaanit ovat hauska idea ja pitää sanoa, että Marilynillä oli hyvä maku ruoan suhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vain yksi Marilyn, mutta onneksi koko kimppu tomaattitulppaaneja :)

   Poista
 2. Onpa hauska ja näyttävä idea! Marilynin ruokailutottumuksista en muuten mitään tiennytkään, vaikka jonkun elämänkerran joskus olen lukenut. Vai että pihvi-salaattinaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, pihvi-salaattinainen joka ei voinut sietää eläimiin kohdistuvaa julmuutta eikö voinut syödä esimerkiksi kanaa siksi, koska se muistutti liikaa elävää lintua. Oon kirjoittanut graduni tästä aiheesta :)

   Poista
  2. No ohhoh! Ristiriitaista, mutta kelläpä ei jonkilaisia muille oudon kuuloisia ristiriitaisuuksia olis? Aikamoinen gradun aihe sulla ollut :D

   Poista
  3. Idea graduun lähti itse asiassa vitsistä, mutta äkkiä siitä vitsistä tulikin toteutuskelpoinen, vaikkakin edelleen vähän hullu idea.

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti