Kotiinpaluun salaatti

Ei, emme sentään olleet joululomalla näin pitkään, vaikka Kuudennessa paistissa onkin loma venynyt. Palasimme uudeksivuodeksi uuteen kotiin, jonka olimme onneksi saaneet jo ennen joululomalle lähtöä siihen kuntoon, että sinne oli kiva palata (ts. ei kokoamattomia huonekaluja, ei mihinkäs-tämä-laitettaisiin -huonekaluja eikä enää valtavia määriä pahvia). Tällä kertaa kotiinpaluu tuntui enemmän kotiinpaluulta kuin koskaan ennen.

Jouluherkkujen ja pitkän reissun jälkeen salaatti tuntui ainoalta oikealta ratkaisulta, varsinkin kun olimme perillä vasta iltayhdeksältä. Juoksin kaupan läpi ostaen kaikkea, mitä kaapissa ei ollut valmiina ja tein tämän salaatin luottaen inspiraatioon. Hyvä inspiraationhetki olikin, ainakin lopputuloksen perusteella.Kotiinpaluun salaatti

iso kulhollinen kahdelle

1 pussi salaattisekoitusta
pikkutomaatteja
pala kurkkua
paprikaa
2 avokadoa
aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina
muutamia artisokansydämiä
1 mozzarella
siemeniä
oliiviöljyä + sitruunamehua

Puolita pikkutomaatit, viipaloi kurkku ja paloittele paprikanpala.
Halkaise avokadot, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Leikkaa artisokansydämet neljään osaan.
Kuutioi mozzarella.
Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään isossa kulhossa ja herkuttele.

Kommentit

 1. Me lähdettiin uuden vuoden jälkeen Intiaan ja salaattia kyllä teki ensimmäisenä mieli kun palasi kotiin. Intiassa ei vatsatautivaaran takia uskaltanut kauheasti syödä salaatteja, eikä niitä kyllä liiemmin ollut tarjollakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän sitä eniten kaipaa, mistä on puutetta. Miulle ainakin iskee valtava salaatintarve, jos on pari päivää syönyt yhtään tukevammin.

   Poista
 2. Joskus kyllä vaan tekee mieli herkullisia, raikkaita salaatteja. Mulla vaan mielikuvitus niiden kanssa on huono ja helposti tulee tehtyä aina samoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä syntyi periaatteella "ostetaan tuoretta kaupasta ja katotaan mitä on kaapissa". Lisää salaatteja on luvassa lähiviikkoina.

   Poista
 3. Salaatteihin ei usein tarvitse edes mitään varsinaista reseptiä, heittää vaan samaan kulhoon sellaisia raaka-aineita mistä itse tykkää ja hyvä tulee :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti