Kanaa kung pao

Eräänä maanantai-iltana uimahallin jälkeen oli kiljuva nälkä. Niin kiljuva, että kävin matkan varrella kiinalaisessa ja otin ruoat mukaan. Koska tänään on jälleen maanantai ja uimahalli kutsuu, olin eilen fiksu ja tein jo valmiiksi riittävän ison annoksen kanaa kung pao. Suosittelen!
Ohje ei ole omani, vaan nappasin sen Ihana perjantai -kirjasta. Ihanassa perjantaissa on aika ihania ohjeita, joista useampikin on päässyt pakko kokeilla -listalle. Ihanat perjantairuoat pelastavat myös maanantain...
Inkiväärinpalan kuorimiseen näppärä vinkki: sen sijaan, että nyrhit inkivääriä kuorimaveitsellä, raaputa kuori pois lusikalla. Toimii.



Kanaa kung pao

4 annosta

Kana
500 g broilerinfileitä
2 valkuaista
1 rkl maissitärkkelystä

Kanan kaverit
pala inkivääriä
pari valkosipulinkynttä viipaleina

Soijakastike
2/3 dl sokeria
2 rkl soijakastiketta
2 rkl balsamiviinietikkaa

Kasvikset
2 paprikaa
2 kevätsipulia
1 dl suolapähkinöitä
vähän balsamiviinietikkaa
chilihiutaleita maun mukaan

Paloittele broilerinfileet. Vatkaa sekaisin valkuaiset ja maissitärkkelys kulhossa. Lisää broilerinpalat, kääntele ja jätä huoneenlämpöön puoleksi tunniksi.
Sillä välin raasta inkivääri, viipaloi valkosipuli, paloittele paprikat ja hienonna kevätsipuli.
Sekoita soijakastikkeen ainekset keskenään kipossa.

Kuumenna vähän öljyä isolla pannulla. Lisää kuumalle pannulle broilerinpalat ja paista nopeasti käännellen 3-4 minuuttia. Lisää inkivääri ja valkosipuliviipaleet ja sekoittele vielä minuutin verran.
Kippaa sitten pannulle soijakastike ja sekoita sitä pari minuuttia. Kaada sitten pannusta kaikki lautaselle odottamaan.

Lisää vähän öljyä pannulle ja kuullota paprikaa ja kevätsipulia pari minuuttia koko ajan sekoitellen. Lisää pähkinät, vähän chiliä jos haluat ja pikkuisen balsamiviinietikkaa.
Kippaa lautaselta kananpalat kastikkeineen takaisin pannulle ja sekoita kaikki hyvin keskenään. Tarjoile riisin kanssa.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti