Jamien broileria, bataattisosetta ja maissisalsaa

Sain kerran syntymäpäivälahjaksi Jamie Oliverin Jamien 15 minuutin ateriat -kirjan. Se on ollut ahkerassa selailussa, ja olen mie sieltä jotain kokeillutkin. Nyt kaivoin kirjan jälleen esiin, ja heti silmille pomppasi monta "tätä on pakko kokeilla" -ohjetta. Ohjeet on kirjassa jaettu kätevästi eri osioihin pääraaka-aineen mukaan. Kuvat ovat tietenkin ihania, niin kuin Jamien kirjoissa tuppaa olemaan. Ohjeet ovat selkeitä, vaikka suuresti epäilenkin, selviääkö kukaan niistä vartissa. Ja miksi edes pitäisi?

Menin tietenkin sörkkimään ohjetta, jonka valikoin tällä kertaa kokeiluun. Jotenkin lähimmästä supermarketista ei räntäsateisena päivänä löytynyt okraa, joten päätin korvata ne vihreillä pavuilla. Fetaa laitoin enemmän kuin käskettiin, koska feta nyt vaan on hyvää varsinkin bataatin kanssa. Maissisalsaa ja broileria yksinkertaistin, ja lisäsin kaiken muun hyvän lisäksi annokseen vielä rucolaa. 

Valmistuiko ruoka sitten 15 minuutissa vai ei? Suoraan sanottuna en katsonut kelloa, mutta vahva tuntuma on, että aikaa meni enemmän kuin vartti. Ohjeen muokkailulla on varmasti osansa, samoin sillä etten ole yhtä näppärä kuin Jamie. Oikeastaan sillä ei ole mitään väliä, kuinka kauan ruoanlaittoon aikaa kului. Pääasia on, että valmista tuli ja hyvää oli.



Jamien broileria, bataattisosetta ja maissisalsaa 

4 annosta

4 broilerinfilettä
suolaa
jeeraa

1 bataatti
suolaa
2-3 rkl makeaa thaichilikastiketta

200 g maissia (pakaste)
2 isoa tomaattia
öljyä (esim. fetapurkista)

200 g vihreitä papuja (pakaste)
suolaa
(öljyä esim. fetapurkista)

fetaa
rucolaa

Kuori ja paloittele bataatti. 
Kiehauta vettä kattilassa ja lisää sinne bataatit. Veden pitäisi just just peittää bataattikuutiot. 
Keitä kannen alla kunnes haarukka uppoaa helposti bataattiin (n. 10-15 min.)

Sulata maissi ja kuutioi tomaatit. Sekoita ne keskenään, lisää ripaus suolaa ja vähän öljyä. Maissisalsa on valmista. 

Paista broilerifileet pannulla. Mausta suolalla ja jeeralla.

Kun bataatit ovat kypsiä, kaada ylimääräinen vesi pois ja soseuta bataatit. 
Lisää chilikastike ja vähän suolaa ja sekoita hyvin. Bataattisose on valmista. 

Sulata pavut. 
Kun broilerit ovat kypsiä, siirrä ne pois pannulta. 
Lisää tarvittaessa hieman öljyä ja paista papuja nopeasti pannulla. 

Tarjoile broilerinfileet, maissisalsa ja bataattisose fetan ja rucolan kanssa. 

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti