Kolme herkullista lautasellista: parsaa, insalata capresea ja bresaolaa

Mikä on varma kevään merkki, kun ruoasta puhutaan? Vinkki: se on vihreää, hoikkaa ja meinaan pyörtyä riemusta kun näen sitä nippukaupalla. Tietenkin parsa! Oli aika, jolloin aloitin parsakauden vappuna, mutta siitä tavasta olen luopunut. Nykyään kun ensimmäiset erät uutta, napakkaa parsaa ilmestyvät kauppoihin, nappaan heti mukaan nipun tai pari. Kykenen syömään sitä kyllästymättä aivan ällistyttäviä määriä, vaikkapa yksinkertaisena pastaruokana tai broilerin ja kasvisten kanssa uunissa Itävallan tyyliin. Tai ihan sellaisenaan, uunissa nopeasti paistettuna, pienen sitruunamehutilkan ja parmesaanin kanssa.

Parsa sellaisenaan ei kuitenkaan riitä koko ateriaksi. Niinpä ideoin kolmen lautasellisen ihanan italialaissävytteisen ruoan. Kukapa ei nauttisi siitä, kun eteen kannetaan lautanen toisensa jälkeen täynnä herkkuja. Myös ruoanlaittaja saa nauttia, sillä nämä eivät vaadi suurta vaivannäköä. Puolikuivatut tomaatit kannattaa tehdä etukäteen, jolloin pääsee vielä vähemmällä. Ei muuta kuin viinipullo auki ja ruoasta nauttimaan.

Määrät ovat kahdelle hengelle, mutta muokkaantuvat helposti joko isompaan tai pienempään tarpeeseen.



Ensimmäinen lautanen: parsaa parmesaanilla

1 nippu parsaa
öljyä (käytin sitruunamaustettua öljyä; muuten suosittelen sitruunamehua lisäksi)
s&p
parmesaania

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Huuhtele parsat ja napsaise tyvestä pätkä pois siitä kohtaa, josta se katkeaa kun vähän taitat.
Laita parsat pellille leivinpaperin päälle, mausta ja raasta päälle parmesaania.
Paista n. 10-15 minuuttia eli kunnes haarukka uppoaa parsanvarteen melko helposti.



Toinen lautanen: insalata caprese puolikuivatuilla tomaateilla

2 mozzarellaa (di bufala)
250 g puolikuivattuja tomaatteja
tuoretta basilikaa
öljyä
s&p

Halkaise mozzarellapallot käsin, jolloin pehmeä sisus paljastuu. Laita mozzarella lautaselle, mausta ja valuta päälle hieman öljyä.
Lisää puolikuivatut tomaatit sekä basilika.



Kolmas lautanen: bresaolaa rucolalla ja parmesaanilla

1 pkt bresaolaa
rucolaa
parmesaania
(sitruunamaustettua öljyä)

Tee bresaolasta ruusukkeita tai levitä ne lautaselle sellaisenaan. Ripottele päälle rucolaa.
Vuole päälle parmesaania. (Mausta öljyllä.)

Kommentit

  1. Nyt on mun lemppareita myös kaikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näistä on vaikea olla tykkäämättä!

      Poista
  2. Parsa on Se Juttu, jonka saapumista kaupan hyllyihin odotan vuoden sadosta Ihan Ehdottomasti Eniten <3

    VastaaPoista
  3. Juuri lähti nippu itselläkin kotio kohti ja vieläpä terhakan oloisia. Parsat <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie taas kävin äsken kahdessa kaupassa ja kummastakin parsat oli jo loppuneet. Sen se tekee, kun muillakin on sama hullaannus.

      Poista
  4. Mikä kolmikko! Nam. Söin yllättäen Mauritiuksella parasta mozzarellasalaattia ikinä (tai okei, se oli burrataa, mutta kuitenkin). Toimii aina!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mauritius vaikutti kyllä aika paratiisilta kaiken kaikkiaan :)

      Poista
  5. Minäkin huomasin juuri viimeksi kaupassa käydessä että ensimmäiset parsat olivat tulleet jo hyllyille, ja olivat jopa ihan eurooppalaista alkuperää! Vielä maltoin jättää kasvikset kauppaan, mutta ehkä ens viikolla pitää jo poimia nippu koriin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eurooppalaisia nämäkin olivat, enkä malttanut jättää niitä hyllyyn :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit