Punajuuririsotto vuohenjuustolla

Tämä kaunis rubiininpunainen risotto sopii erinomaisesti adventtiruoaksi. Risoton tekeminen ei ole rakettitiedettä, mutta omat niksinsä siinä on. Niksi yksi: risottoriisi. Niksi kaksi: jatkuva sekoittaminen. Niksi kolme: nesteen lisääminen vähitellen. Niksi neljä: hullun paljon parmesaania.



Punajuuririsotto vuohenjuustolla

4 annosta

3 punajuurta
1-2 punasipulia
4 dl risottoriisiä
voita & rypsiöljyä
loraus punaviiniä
sale, pepe
vettä
parmesaania
pala vuohenjuustoa

Kuori ja lohko punajuuret. Laita lohkot kattilaan, peitä just just vedellä ja kiehauta. Keitä kannen alla, kunnes lohkot ovat kypsiä (noin tunti).
Kun haarukka uppoaa punajuuriin helposti, soseuta punajuuret ja vesi esim. sauvasekoittimella. Siirrä kulhoon odottamaan.
Kuori ja hienonna sipuli(t). Kuullota niitä kattilassa voin ja öljyn seoksessa keskilämmöllä reilut viisi minuuttia.
Lisää risottoriisi ja jatka kuullotusta vielä pari minuuttia.
Lisää sitten hieman punaviiniä ja sekoittele.
Mie kiehautan risottoa varten yleensä vettä vedenkeittimessä, josta sitä on kätevää lisätä hiljalleen tarpeen mukaan.
Tässä tapauksessa aloitetaan kuitenkin punajuuriseoksesta, jonka pitäisi olla hyvin liemevää. Jos ei ole, jatka sitä vedellä. Käytä ensin punajuuriseos ja sen jälkeen vettä.
Lisää risoton joukkoon nestettä aina pari desiä kerrallaan ja sekoittele koko ajan. Keskilämpö on tässä vaiheessa hyvä. Odota, että neste on imeytynyt riiseihin lähes kokonaan ennen kuin lisäät nestettä.
Tätä jatketaan niin kauan, kunnes riisi on kypsynyt (ei ylikypsää). Risotto on lähes valmista.
Raasta risoton sekaan runsaasti parmesaania ja sekoita hyvin. Maista, ja raasta parmesaania vielä lisää.
Siirrä risotto odottamaan ja ota esille paistinpannu. Leikkaa vuohenjuustosta pala per annos ja paista ne melko nopeasti pannulla kummaltakin puolelta. Laita vuohenjuustopala risottoannoksen päälle.

Kommentit

Suositut tekstit