I adventti: spaghettia vuohenjuustolla ja granaattiomena-rosmariinibalsamicokastikkeella

Ensimmäinen adventti on viimein täällä. Joku saattoi nähdä vilaukselta tämän postauksen jo viikko sitten. Kävi niin hullusti, että olin viikon verran ajastani edellä (harvinaista), ja olin jo ihan innoissani että adventtiaika alkaa viimein. Eipä alkanut! Olen ollut tänä vuonna joulutunnelmissa jo muutaman viikon: olen suunnitellut ruokia, kuunnellut joululauluja sekä kotona että töissä, viritellyt valoja piristämään marraskuun pimeyttä, ja nauttinut jo ensimmäiset glögit, aurapiparit ja joulutortut. Nyt kun adventtiaika on virallisesti alkanut, saa höpsähtää ihan kunnolla.



Tänä(kään) vuonna en toteuta blogissa varsinaista joulukalenteria, mutta adventtikalenterin kyllä. Siis jokaisena adventtina ilmestyy jokin jouluisa ihanuus. Todennäköisesti niitä jouluisia ihanuuksia ilmestyy muinakin päivinä, joten kannattaa pitää silmät auki. Sen verran joulutunnelmissa täällä ollaan eikä loppua sille näy. Talven ihmemaa tuo tunnelmaa entisestään; käytiin kissan kanssa kävelylenkillä tällaisissa maisemissa.



Ensimmäistä adventtia juhlistaa spaghetti vuohenjuustolla ja granaattiomena-rosmariinibalsamicokastikkeella. Kuulostaa monimutkaiselta, mutta oikeasti tämä on todella yksinkertainen ruoka. Balsamicon, granaattiomenasiirapin ja rosmariinin annetaan keittyä kokoon kattilassa samaan aikaan kun pasta kypsyy toisessa kattilassa. Sitten ne sekoitetaan keskenään ja lisätään päälle vuohenjuustoa. Ja granaattiomenansiemeniä! Kuten keittiöjumalatar Nigella sanoo, granaattiomenansiemenet lisäävät hetkessä jouluista juhlatunnelmaa ruokaan kuin ruokaan.



Jos granaattiomenasiirappia ei kaapista löydy, tilalla voi käyttää hunajaa. Granaattiomenansiemenet antavat makua ruokaan, ja granaattiomenahan on juuri nyt sesongissa. Rosmariininoksat puolestaan muistuttavat vähän kuusenoksia. Ensimmäinen adventtikynttilä symboloi odotusta, joten adventtiaika ja joulunodotus alkakoon tästä hetkestä!



Spaghettia vuohenjuustolla ja granaattiomena-rosmariinibalsamicokastikkeella

2 annosta

spaghettia
2 dl balsamiviinietikkaa
3 rkl granaattiomenasiirappia (tai hunajaa)
muutama oksa tuoretta rosmariinia
s&p
50-100 g vuohenjuustoa
granaattiomenansiemeniä

Hienonna rosmariininlehdet. Kiehauta kattilassa balsamiviinietikka ja granaattiomenasiirappi. Lisää rosmariini ja keitä, kunnes lientä on jäljellä enää noin 1/3 alkuperäisestä. Mausta.
Keitä sillä välin spaghetti al dente. Sekoita valutettu pasta ja kastike keskenään ja lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä.
Jaa lautasille ja murenna päälle vuohenjuustoa. Koristele granaattiomenansiemenillä.

Kommentit

  1. Tää kuulostaa ihan taivaallisen hyvältä! Rakastan simppeleitä pastaruokia, vuohenjuustoa hunajalla (tai millä vaan makealla lisällä) sekä granaattiomenaa. Ainoa vaan että inhoan granaattiomenan käsittelyä. Onkohan niistä pakasteesta löytyvistä valmiista pelkkiä granaattiomenansiemeniä sisällään pitävistä pusseista mihinkään..? Jos oikaisisin sen avulla ja skippaisin inhoamani työvaiheen kokonaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Granaattiomenan käsittely kysyy kieltämättä hermoja. Mie yleensä otan rupeaman, käsittelen pari granaattiomenaa ja pakastan siemenet rasioissa. Se ainakin toimii erinomaisesti, kun ei tarvitse sitten joka kerta alkaa riehua tuoreen hedelmän kanssa.

      Poista
  2. Granaattiomena on aivan mielettömän hieno raaka-aine joka taipuu niin moneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen tänä vuonna ihastunut siihen aivan uudella tavalla.

      Poista
  3. Ihanat värit tässä annoksessa! Pastat on mun lempiruokia ja tässä tuli kiva uusi pastaresepti. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla :) Miekin rakastan pastaa (yllätys yllätys)

      Poista
  4. Mä rakastan granaattiomenaa. Ei se sitten loppupeleissä niin paha ole työstää. Sotkua mulla tosin tulee, mutta olen sitäkin oppinut vähentämään. Herkullisen näköinen resepti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Granaattiomenansiemenillä saa minkä tahansa ruoan juhlavaksi, ja granaattiomenasiirappiin oon suorastaan hurahtanut!

      Poista
  5. Jälleen yhdistelmä, jota en ole ymmärtänyt kokeilla aiemmin. Kiitos ideasta, menee taatusti tässä joulun alla kokeiluun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! Yhdistelmä tupsahti päähän eräänä iltana ja päätin kokeilla. Toimii!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti