Insalata Naxos

Kesä 2012: juhlistimme äitini syntymäpäivää Taorminassa, Sisiliassa. Kun bussi ensimmäisen kerran kiipesi serpentiinimutkia yhä korkeammalle niin että maa hävisi alta, pelkäsin kuollakseni. Ajattelin, että täältä ei kyllä alas tulla ennen kuin lähtöpäivänä, ei ei ei, assolutamente no. Vaikka Taormina on ihana, olisi ollut sääli jättää väliin esimerkiksi käynti Etnalla tai Catanian markkinoilla, joten oli pakko rohkaistua bussin kyytiin jo alkupäivinä. Loppuviikosta olimme jo niin kovia ettei reissu alas Giardini-Naxokseen ja sieltä takaisin tuntunut enää missään.Naxoksesta tarttui mukaan makumuisto, jota olen toteuttanut kotona aina silloin, kun mieli tekee takaisin Sisiliaan. Pysähdyimme nimittäin lounaalle erään kirkon kupeeseen Pyhän Johanneksen baariin (Bar San Giovanni), ja selailin ruokalistaa: ei tehnyt mieli raskasta pastaa tai kuumaa pizzaa, vaan jotain raikkaampaa ja silti hellekeliin sopivan suolaista. Silmät jäivät insalata Naxoksen kohdalle.Insalata Naxos on aivan loistavaa pikaruokaa. Ei tarvitse kuumentaa mitään, ei seistä hellan tai uunin ääressä eikä paloitella tuhatta eri raaka-ainetta. Tarvitsee vain riipaista pari pakettia auki, puolittaa muutama pikkutomaatti ja murtaa mozzarellapallo käsissä. Tämä on loistavaa perjantairuokaa kun tulee kotiin väsyneenä työviikon jälkeen ja haluaa nopeasti jotain ihanaa. Tämän tekemisessä ei mene kymmentä minuuttiakaan – ja tietysti lasillinen viiniä täydentää italialaisaterian.Insalata Naxos

yhdelle

1 pkt parmankinkkua tai vastaavaa
1 pallo mozzarellaa
8-10 pikkutomaattia
1 pieni prk maissia
öljyä
s&p

Revi parmankinkku pienemmiksi paloiksi ja asettele lautaselle.
Halkaise mozzarellapallo käsin ja laita parmankinkkujen keskelle. Valuta päälle vähän öljyä ja mausta.
Puolita pikkutomaatit ja lisää ne lautaselle. Ripottele päälle maissia.
Sitten ääntä kohti.

Kommentit

 1. Herkulliselle näyttää ja varmaan myös maistuu! Kesä tulee mieleen ja muistot lautaselle tämän myötä vaikka kaikkein pimeimpänä marraskuun päivänä. Itsekin kerään makumuistoja matkoilta.
  Kiva kun löysin juuri blogosi :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa, kiva että löysit tänne 🙂 Makumuistot ovat parhaita, koska niiden avulla voi nimenomaan palata takaisin jonnekin ihanaan vaikka silloin marraskuun pahimpana päivänä.

   Poista
 2. Voisin syödä tämän setin jo aamiaiseksi ja samalla tilaisin palan aurinkoa :)

  VastaaPoista
 3. Hahaa, luin tätä juttua äsken pariin otteeseen ihmetellen että milloin alat kertoa nachoista ... Naxos, nachos, mitä näitä nyt on :D Ihana ohje jokatapauksessa. Minä olen suuri maissin ystävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, hauska mielleyhtymä! Täällä toinen suuri maissin ystävä :)

   Poista
 4. Yummy :P Ihana lisä nuo maissit. Eipä ole ennen käynyt mielssä yhdistää näitä raaka-aineita, mutta kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maissi oli miustakin tässä jännä, mutta toimii hyvin!

   Poista
 5. Italialaiset loihtii uskomattomia herkkuja simppeleistä, mutta aina laadukkaista aineksista. Tosi herkullisen näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, siksi italialainen ruoka on suosikkini.

   Poista
 6. Mä olen myös muutamia vuosia sitten käynyt Giardini-Naxoksessa. Se onkin mun ainut Italian matkani tähän mennessä, mutta haaveissa on jo uusi! Ihana salaatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miulle taas Italia on se maa, jossa olen käynyt eniten. Aina tekee mieli takaisin!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti