Pimientos de padron – maailman addiktoivin pikkunaposteltava

Hyppään aina kaikkiin ruokatrendeihin vähän jälkijunassa. Itse asiassa tämä ei koske vain ruokatrendejä, vaan kaikkia mahdollisia virtauksia. Ei siksi, että miulta menee kaikki ohi tai siksi että kulkisin tarkoituksella jäljessä (vaikka saatankin joskus vaeltaa kuin veden alla), vaan siksi, että haluan ensin olla varma siitä, että kyseessä on miun juttu. Jos kyseessä on useamman tahon hehkuttama asia, noteeraan sen mutten välttämättä tee asialle sen kummempaa. Jos se kiinnostaa miuta vielä hyvän ajan kuluttua, kokeilen sitä itse.Näin kävi myös pimientos de padroneille. Kyseessä ei todellakaan ole mikään oma uusi keksintöni, vaan näitä addiktoivia pikkupaprikoita on pyörinyt siellä sun täällä jo ainakin pari vuotta. Niiden ohje on maailman yksinkertaisin, aikaa ei mene juuri ollenkaan ja ne ovat erinomaisen ihania pikkunaposteltavia. Niiden ominaismaku on hieman makea ja ne toimivat täydellisenä ruokahalun herättäjänä. Olen tehnyt näitä ihanuuksia tänä kesänä useaan otteeseen ja esitellyt ne myös useammalle ihmiselle. Täytyyhän näin hyvä asia laittaa kiertämään.

Ps. Pimientos de padroneiden syöminen on myös hyvä seurapeli; urbaani legenda kertoo, että noin kymmenes paprika on tulinen...Naposteltavaksi neljälle sivistyneelle tai yhdelle rohmulle

pussillinen pieniä vihreitä pimientos de padron -paprikoita (löytyy ainakin S-marketeista aika hyvin)
öljyä
suolaa hiutaleina tai vasta rouhittuna myllystä

Huuhtele paprikat. Lorauta öljyä (mielellään valurauta)pannulle ja kuumenna.
Laita paprikat pannulle ja paista, kunnes ne ovat kauttaaltaan tummuneet ja pehmenneet.
Nosta lautaselle ja ripottele/rouhi päälle suolaa.
Nauti sellaisenaan, kokonaisina, niin että jäljelle jää vain kanta. Nam.

Tämä teksti on kirjoitettu lautasellinen pimientos de padroneita vierellä.

Kommentit

 1. Et ole ainoa, joka seuraa trendejä vähän jälkijunassa. Innostusta kyllä löytyisi, mutta aikaa, sitä on aina liian vähän. Vasta pari kuukautta sitten mies kantoi kotiin ensimmäiset paprikapussit, sitä ennen näitä herkkuja syötiin vain ravintolassa. Ihania ovat kyllä, ja yksinkertaisia valmistaa!

  VastaaPoista
 2. Näin kesällä näistä tulee mainioita myös grillissä! Oletko muuten kokeillut tehdä uunissa grillivastuksen alla, mietin toimisiko se..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut, mutta mikäs estää kokeilemasta!

   Poista
 3. Se on muuten totta, että kyllä joukkoon mahtuu aina se yksi äkäisempi versio.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännää, miulla ei ole vielä osunut vastaan!

   Poista
 4. Mä kävin Espanjassa ensimmäistä kertaa elämässäni vasta viime keväänä ja ihastuin näihin ikihyviksi. Ja mullakin aina vähän kestää käytännön toteutus joidenkin juttujen osalta, joten ei ole tullut tehtyä näitä kotona! Kiitos muistutuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on kyllä niiiin helppo tapa palata takaisin Espanjaan :)

   Poista
 5. kokeileppa myös meksikolaisittain, eli soijalla maustettuna, chiles toreados. http://kaikkiaitinireseptit.blogspot.fi/2017/06/chiles-toreados.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Miulle kun ei noita tulisia ole osunut kohdalle yhtään, niin voisin tosiaan mennä ja ostaa vihreitä jalapenoja ja lykätä muutaman joukkoon :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti