Irakilaiset piirakat ja artisokansydänsalaatti

Kuudes paisti on ollut pienellä tauolla vuodenajan vuoksi. On nimittäin varsin haastavaa yrittää kuvata ruokaa iltahämärässä. Yleensä syömme vielä sen verran myöhään, että minkäännäköisestä luonnonvalosta on aivan turha haaveilla, joten kuvista tulee usein kummallisen kellertävänharmaita. Sellaisia kun ei kehtaa laittaa näytille, niin jää blogi heitteille.

Mutta aiheeseen: täällä Kuopiossa irakilaiset piirakat ovat nousseet ilmiöksi. Nyt ei ole kyseessä perinteinen kalakukko vaan turvapaikanhakijoiden Ahmedin ja Mehdin leipomat ihanan mausteiset piirakat, joita on saatavina kahta mallia: jauhelihatäytteinen ja kasvistäytteinen. Näitä herkkuja saa Lähiruoka Tullintuvasta Kauppahallista – jos saa, nimittäin kysyntä ylittää joskus tarjonnan. Olen syönyt kumpaakin versiota ja molemmat ovat herkullisia. Hauskana yksityiskohtana on piirakoiden erilainen muotoilu täytteen mukaan, joten jos ostat molempia, tiedät vielä kotonakin helposti missä on mitäkin täytettä.Kävimme viime perjantaina Ravintola Urbanissa lounaalla, joten piirakat salaatin kanssa riittivät mainiosti illalla. Urbanista muuten sen verran, että se on loistava. Se on auki vain lounasaikaan ja tilauksesta iltaisin. Olen käynyt siellä kahdesti lounaalla ja kerran pikkujouluissa, ja joka kerta ruoka on yllättänyt huikeudellaan. Oikein surettaa, kun annos lähenee loppuaan, sillä suu söisi vielä mielellään. Tämä ei tarkoita sitä etteivät annokset olisi riittäviä; en ole koskaan jäänyt nälkäiseksi. Paikan tunnelma on aivan ihana ja palvelu toimii sulavasti. Tämän ovat huomanneet muutkin, sillä molemmilla kerroilla lounaalla on ollut aivan täyttä. Sopu sijaa antaa eikä ole poiskaan tarvinnut lähteä. Onneksi, muuten olisi voinut jäädä väliin ylläolevassa kuvassa näkyvä ihanuus.

Mutta palataan vielä piirakoihin: Urbanin lounaan jälkeen lähdimme Lappeenrantaan, jossa siis illalla herkuteltiin tuliaispiirakoilla. Lisäksi tein simppelin salaatin, jonka ohje seuraa alla.Artisokansydänsalaatti irakilaisten piirakoiden seuraksi

taisi olla kolmelle

salaattisekoitusta
pikkutomaatteja
fetaa
artisokansydämiä
siemensekoitusta
sitruunamehua

Leikkaa pikkutomaatit ja artisokansydämet neljäsosiksi. Kuutioi feta, jos se ei ole valmiiksi kuutioina.
Huuhtele salaatti, mausta sitruunamehulla, lisää pikkutomaatit ja artisokansydämet ja koristele siemenillä.

Kommentit

  1. En ole ennen törmännyt irakilaisiin piirakoihin, täytyy tutustua tarkemmin kun aivan ilmiöksi on noussut :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti