Marilyn Monroe 90 vuotta eli pihvi, herneitä ja porkkanoita sekäkuohuviinicocktail

Marilyn Monroe täyttäisi tänään 90 vuotta. Olen ollut kiinnostunut Marilynista koko elämäni ja kirjoitin pro graduni hänen suhteestaan ruokaan. Sen kuultuaan moni kysyykin heti: "mikä oli Marilynin lempiruoka?"

Marilyn rakasti pihviä. Nuoruudessaan hän ei juuri pihveillä herkutellut, joten se saattoi edustaa hänelle myös ns. parempaa elämää. Eräässä haastattelussa Marilyn kertoi olleensa siitä helppo lapsi, että hän söi mitä vain eikä nirsoillut ruoasta. Viimeisenä vuonnaan hän kuvasi ruokasuhdettaan sanoen, että yleensä jätti jälkiruoat syömättä eikä voinut sietää mautonta ruokaa. "Just give me champagne and good food, and I'm in heaven and love. That's what makes the world go round."

Niinpä Marilynin syntymäpäiväjuhlia ei voi ajatella ilman kuohuviiniä. Viime vuonna loin Marilynin kunniaksi oman cocktailin, joka on tietysti kuohuviinipohjainen. Ne, jotka haluavat juoda shampanjaa Marilynin tyyliin, voivat nauttia Dom Perignonia.

Entä herneet ja porkkanat? Marilynin ensimmäinen puoliso, Jim Dougherty, muisteli kuinka 16-vuotias vaimo tarjosi jatkuvasti herneitä ja porkkanoita, koska "ne näyttivät niin kauniilta". Samat herneet ja porkkanat pulpahtavat esiin myös Marilynin myöhemmin tunteneiden haastatteluissa. Marilyn itse totesi vuonna 1952: "Olen varmaan puoliksi kani. En koskaan kyllästy porkkanoihin."Herneet & porkkanat

2 porkkanaa
n. dl herneitä
voita ja öljyä
sale, pepe
timjamia

Jos saatavilla on tuoreita herneitä, käytä niitä, mutta pakasteherneistäkin onnistuu hyvin.
Viipaloi pestyt porkkanat pituussuunnassa ohuiksi esim. juustohöylällä. (Sulata herneet.)
Kuumenna vähän öljyä ja voita pannulla ja lisää sitten porkkanat. Kuullota niitä pari minuuttia ja lisää sitten herneet. Mausta. Jatka kuumentamista vielä parin minuutin ajan sekoittaen ja siirrä sitten sivuun.
Tarjoile pihvin seurana.Marilyn Monroe

lasillinen

2 cl lakkalikööriä
1 cl Cointreauta
kuohuviiniä

Mittaa kuohuviinilasiin lakkalikööri ja Cointreau. Kaada lasi täyteen kuohuviiniä.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti