Hugo

Viime kesän Italianreissulla yksi aperitiivi oli ylitse muiden. Italiassa on viehättävä aperitiivikulttuuri, eli mennään ennen ruokailua pikku drinkille. Mukana tulee aina myös pientä suolaista naposteltavaa, eikä tarkoitus ole todellakaan runsas ryyppääminen, vaan aperitiivit ovat kohtuullisen mietoja. Aperol Spritzin olen täällä jo esitellytkin, mutta yhtä usein aperitiivilistalla näkyi Hugo.

Hugo tehdään seljankukkamehusta, kuohuviinistä ja soodasta (tai sitruunavissystä). Mukaan voi laittaa vielä tuoretta minttua tai sitruunamelissaa. Myös vaaleanpunainen versio oli listoilla, ja siinä käytetään tietenkin vaaleanpunaista kuohuviiniä. Hurahdin Hugon raikkaanmakeaan makuun aivan täysillä. Keskikesän juhla on täällä taas!

Hyvää juhannusta!





Hugo

1 osa seljankukkamehua
2 osaa kuohuviiniä (esim. prosecco)
loraus soodaa (sitruunakivennäisvesi toimii hyvin)
halutessasi tuoretta minttua tai sitruunamelissaa

Jos käytät minttua tai sitruunamelissaa, laita ne lasiin ensin. Kaada sitten seljankukkamehu ja prosecco, ja lorauta lopuksi vähän sitruunavissyä. Gnam gnam.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti