Parmankinkku-vuohenjuusto-viikunahillopizza

Joulu joulu tullut on... Ainakin melkein. Aattoon on enää yksi yö ja jouluvalmistelut ovat vilkkaimmillaan. Siksi ainakin meillä aatonaaton ruoka on perinteisesti melko nopeaa ja mutkatonta. Viime vuonna esittelin aatonaaton kanasalaatin, tänä vuonna parmankinkku-vuohenjuusto-viikunahillopizzan.

Kyseessä on ns. pizza bianca, eli pizzaan ei tule ollenkaan tomaattikastiketta. Sen sijaan levitin viikunahilloa pohjan päälle ja juustona käytin mozzarellaa ja vuohenjuustoa. Kun pizza tuli uunista, viimeistelin sen parmankinkkusiivuilla. Pizzassa on mukavasti jouluisia makuja ja se on riittävän juhlava myös vaikka tapaninpäivän herkutteluun.

Kuudes paisti toivottaa kaikille rauhallista, iloista ja herkullista joulua!
Parmankinkku-vuohenjuusto-viikunahillopizza

kaksi järkevän kokoista pizzaa

Pohja:

1 1/2 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 tl kuivahiivaa tai 1/8 palaa tuorehiivaa
ripaus suolaa
ripaus sokeria
3 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 rkl oliiviöljyä

Täytteet:

viikunahilloa
2 palloa mozzarellaa
1 pkt vuohenjuustoa
1 pkt parmankinkkua

Tee ensin pohja: liota hiiva veteen, lisää sokeri ja suola. Lisää jauhoja vähitellen koko ajan vaivaten. Vaivaa lopuksi joukoon öljy. Jätä kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Kauli kohonneesta taikinasta kaksi ohutta pizzapohjaa. Levitä päälle vähän viikunahilloa. Hilloa ei tarvitse levittää tasaisesti joka puolelle, vaan joissain kohdissa voi olla enemmän, joissain vähän vähemmän.
Viipaloi juustot ja lisää ne pizzojen päälle. Paista pizzoja 250 asteessa muutamia minuutteja eli kunnes juusto on sulanut ja reunat saaneet väriä.
Lisää parmankinkkusiivut paistetun pizzan päälle ja nauti.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti