Tacopata

Tänne tuli talvi. Viime viikolla koko Kuopio peittyi hiljalleen lumeen, ja mikäs sitä ihaillessa kun lumentulo ei aiheuta esim. sähköjen katkeamista tai muita ikäviä sivuvaikutuksia. Sään kylmeneminen sai kuitenkin toivomaan ruoalta tuhtiutta ja patamaisuutta, joten kehittelin tacopadan.

Nimi tulee yksinkertaisesti siitä, että jauheliha maustetaan tacomausteseoksella. Pataan tulee lisäksi paljon kasviksia ja jonkin verran juustoa. Käytin tähän Oltermanni cheddaria, mutta muukin riittävän voimakkaan makuinen juusto sopii varmasti. Tacopataa voi syödä sellaisenaan tai tortillan täytteenä.Tacopata

8 annosta

100 g lehtikaalia
voita + öljyä
1 sipuli
1/2 purjo
2 valkosipulinkynttä
n. 800 g jauhelihaa
2 pss tacomausteseosta
1 paprika
1 pss maissia
250 g pikkutomaatteja
pala cheddaria

Pese kasvikset ja käsittele ne valmiiksi: revi lehtikaalin ruodit irti ja hienonna lehdet, hienonna sipulit, kuutioi paprika ja puolita pikkutomaatit.
Kuumenna voi-öljyseos pannulla ja lisää lehtikaalit. Paista pari minuuttia ja siirrä sitten sivuun odottamaan. Kuullota sipulit ja siirrä nekin sivuun.
Paahda jauheliha. Mausta tacomausteseoksella (lisää vettä, jos pussissa neuvotaan niin). Lisää kaikki kasvikset pannulle ja anna hautua n. 10 minuuttia.
Raasta juusto ja lisää se pannulle. Hauduta, kunnes juusto sulaa.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti