Pistaasitahna

Joskus sattuu netissä toisen blogiin ja ihmettelee, kirjoitinko mie tämän. Näin kävi, kun googletin pistaasitahnaa ja päädyin Noppasoppaan. Säästyi nimittäin melkomoinen aika ja vaiva, kun toinen oli vasta vähän aikaa sitten etsinyt pistaasitahnaa ympäri Kuopiota ja päätynyt lopuksi tekemään sitä itse (myös muistelot italialaisten ruokakauppojen pistaasitahnavalikoimista osuivat). Niinpä miekin sitten menin hyvien neuvojen johdattamana Lidliin ostamaan suolaamattomia pistaaseja ja veivasin tahnan ihan itse.

Tein pienemmän annoksen, mutta muuten ohje on aikalailla Noppasopan malliin. Tahnan surauttelin sauvasekoittimella ja se toimi ihan näppärästi. Mitään erityisen hehkeänvihreää massasta ei tullut, joten jos sellaista kaipaa niin pieni määrä elintarvikeväriä voi auttaa.Pistaasitahna
(tulee n. 100g)

1 dl kuorittuja suolaamattomia pistaasipähkinöitä
2 tl voita
40 g tomusokeria
1/4 dl vispikermaa

Heitä pistaasit kattilaan, lisää vettä niin että ne peittyvät, kiehauta ja jatka keittämistä n. 15 minuuttia (miullehan ei suinkaan käynyt niin, että menin tekemään jotain muuta toiseen huoneeseen ja kohta keittiöstä kuuluu "näistä on vesi melkein haihtunut").
Kaada vesi pois (jos sitä vielä on) ja anna pistaasien jäähtyä.
Painele pistaaseja keittiöpyyhkeen välissä niin että kuori irtoaa. Keitin niitä vissiin ihan hyvän aikaa, koska ohut kuori lähti todella helposti pois.
Sulata voi kulhossa, kippaa pistaasit samaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella. Huom! suojaa kulho esim. käyttämälläsi keittiöpyyhkeellä, muuten pistaasimöyhyä lentää iloisesti pitkin keittiötä.
Lisää tomusokeri ja kerma ja surauttele edelleen, kunnes kulhossa on tasaista tahnaa.
Valmista!

Jatkuu ensi numerossa, eli seuraavan kerran eräs jälkiruoka, johon pistaasitahnaa voi käyttää (vaikka nom nom nom se on sellaisenaankin).

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti