Kurpitsatäytteiset cannellonit

Blogi on viime aikoina ollut tavallista hiljaisempi. Syy siihen on se, että aloitin uudessa työpaikassa. Arkiruoka menee suunnilleen sillä kaavalla, että maanantaina tehdään iso satsi jotain hyvää – esim. chili con/sin carnea, linssisosekeittoa tai spaghetti al ragua – jota lämmitellään sitten seuraavina päivinä. Kun työni vielä liittyy ruokaan, kyseessä on lievä suutarin lapsilla ei ole kenkiä -ilmiö.

Nyt on kuitenkin syysloma, joten ehdin panostaa ruokaankin ihan eri tavalla. Koska kurpitsoita on taas hyllyt pullollaan, olen hyödyntänyt niitä ahkerasti. Pientä värkkäämistähän useat kurpitsareseptit vaativat, mutta jos kerralla ostaa ison kurpitsan, paahtaa sen uunissa ja hurauttaa soseeksi, yli jäävän soseen voi pakastaa ja seuraavalla kerralla homma sujuu nopeammin. Niin tein tämänkin ohjeen kanssa: ostin ison kurpitsan, paahdoin sitä lohkoina uunissa 200 asteessa reilun tunnin, kaaputin jäähtyneen kurpitsanlihan kulhoon, soseutin sauvasekoittimella ja sain kolme purkillista sosetta. Yksi purkillinen menee tähän ruokaan, loput pakastimeen odottamaan tulevia kokkauskertoja. Myös tomaattikastiketta jäi hieman yli, mutta sillekin löysin käyttöä...

Hämäränä syysiltana räpsäisty kuva ei tee tälle herkulle oikeutta. Vaihtoehto oli ottaa kuva tyhjästä lautasesta.



Kurpitsatäytteiset cannellonit

uunivuoallinen

Kurpitsasose
1 iso kurpitsa
öljyä

Halkaise kurpitsa 8 lohkoon. Sivele öljyllä. Paista 200 asteessa noin tunti tai kunnes haarukka uppoaa kurpitsaan helposti. Ota ulos uunista ja anna jäähtyä.
Soseuta sauvasekoittimella. Miun kurpitsasta tuli noin 1,2 litraa valmista sosetta.

Tomaattikastike
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 prk tomaattimurskaa
1 prk paseerattua tomaattia
tomaattipyrettä
suolaa ja sokeria
oreganoa, timjamia, salviaa ja basilikaa – tai mitä sopivia yrttejä nyt sattuu olemaan

Hienonna sipulit. Kuullota niitä öljyssä pari minuuttia. Lisää sitten tomaatit kaikissa muodoissaan. Anna kiehahtaa. Mausta. Hauduta noin tunti.

Kurpitsatäyte
4 dl kurpitsasosetta
1 kananmuna
1/2 ruukkua salviaa
3 dl parmesaania raasteena
sale & pepe

Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Lisäksi
cannelloniputkia
parmesaania

Levitä tomaattikastiketta reilusti uunivuokaan.

Pujota pursotuspussiin tylla ja täytä pursotuspussi kurpitsatäytteellä. (Toki täytteen voi lusikoida cannelloneihin, mutta tylla ja pussi helpottavat työtä kovasti.)
Pursota kurpitsatäytettä cannelloneihin ja laita ne vuokaan tomaattikastikepedille.
Raasta päälle parmesaania ja paista 175 asteessa noin 20 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti