Nigellan halloumia ja savupaprikabulguria

Tällä kertaa ei ole parsaa. Tällä kertaa on supernopea ruoka, joka saa ytyä savupaprikasta. Alunperin Nigellan ohje on sittemmin kiertänyt blogeissa, ja bongasin sen täältä. Menin muokkaamaan ohjetta hieman: vaihdoin couscousin bulguriin ja paistoin tomaatit pannulla. Persiljaa miulla ei ollut, mutta laitoin sitten kevätsipulia, joka toikin mukavaa makua ruokaan. Varsin muunneltavissa oleva ohje siis!

Savupaprikajauhetta löytyi lähimmän supermarketin maustehyllystä. Siitä on olemassa erivahvuisia versioita, miulla on mietoa eli 'sweet'. Se antoi todella mukavan säväyksen ruokaan – savuisuus maistuu, muttei tunge liikaa läpi. Tuli vähän kesäinen olo.Nigellan halloumia ja savupaprikabulguria

4 annosta

2 dl bulguria
4 dl vettä
2 tl savupaprikajauhetta
1 pkt halloumia
liraus öljyä
1 rasia pikkutomaatteja
1 kevätsipuli
sitruunamehua

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää bulguri ja savupaprikajauhe. Sekoita kevyesti ja jätä hautumaan kannen alle n. 10 minuutiksi.
Viipaloi halloumi ja leikkaa viipaleet vielä kahtia. Paista halloumi pannulla pienessä öljytilkassa molemmilta puolilta kullanruskeaksi. Siirrä sivuun.
Lisää tarvittaessa hieman öljyä pannulle ja heitä sinne pikkutomaatit.
Hienonna kevätsipuli.
Kun bulguri on valmista, siirrä se tarjoiluastiaan. Sekoita kevätsipuli sen joukkoon ja mausta sitruunamehulla. Lisää tomaatit ja halloumi, sekoita varovasti ja nauti.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti