Kanaa ja kasviksia vuoassa Itävallan tyyliin

Joskus asioissa vähän kestää. Kävin kesällä 2011 – siis neljä vuotta sitten – Itävallassa ja yllätys yllätys, ostin muutamia ruokalehtiä. Silloin huomion kiinnitti eräs vuokaruokaohje. Pitäisi kokeilla. Nyt, neljän vuoden kuluttua, kokeilin viimein. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Ohje on siis ilmestynyt kesällä 2011 Einfach Gut Kochen -lehdessä, mutta (tadaa, yllätys) muokkasin sitä. Ohjeessa pyydettiin nimittäin käyttämään hänchenkeulen, siis kanankoipia, mutta käytin fileitä. Spargel, Tomaten ja Kartoffeln löytyvät ruoasta edelleen.



Kanaa ja kasviksia vuoassa Itävallan tyyliin

4 annosta

350 g broilerin ohutfileitä
n. 600 g perunoita
1 nippu (500 g) vihreää parsaa
1 rasia (250 g) pikkutomaatteja
tuoretta timjamia
hieman voita
sale & pepe

Kastike
1 rkl hunajaa
1 tkl balsamicoa
6 rkl oliiviöljyä

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään pienessä kipossa.
Paloittele broilerinfileet muutamaan osaan.
Viipaloi isot perunat tai puolita, jos käytät pieniä, uusia perunoita.
Sekoita broilerinpalat ja perunat kastikkeen kanssa uunivuoassa. Mausta.
Paista 180 asteessa n. 15-20 minuuttia.
Pese sillä välin parsat ja pikkutomaatit. Napsaise parsojen kovat tyvet pois.
Lisää parsat ja pikkutomaatit uunivuokaan. Paista vielä puolisen tuntia.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti