Rommilla maustettu pistaasimousse (mousse ai pistacchi e rum)

Viime kesän Italianreissulta toin mukanani pinon italialaisia ruokalehtiä. Eräästä lehdestä bongasin rommilla maustetun pistaasimoussen ohjeen. Oikaisin ohjetta, sillä siinä pelattiin turhaan kananmunien kuumentamisen kanssa: meillä salmonellariski on olematon, joten kananmuniakin uskaltaa tarjota kypsentämättöminä. Juhlava jälkiruoka sopii mihin vuodenaikaan tahansa, sillä sen raaka-aineet eivät edellytä mitään sesonkia: pistaasimoussea, rommia, kananmunia, sokeria ja kermaa. Vadelmat voivat olla tuoreita tai pakastimesta sulatettuja (kunhan ovat kotimaisia).

Pistaasitahnaa meinasin ensin lähteä etsimään kaupoista, mutta pienen googletuksen jälkeen säästin itseltäni sen vaivan ja tein tahnan itse. Pistaasitahnan ohjeen kirjoittelin tänne viime viikolla ja lupasin sille jatkoa. Tässä siis yksi mainio tapa hyödyntää pistaasitahnaa.



Rommilla maustettu pistaasimousse (mousse ai pistacchi e rum)

kahdelle

50 g pistaasitahnaa
1/2 rkl rommia
1 kananmuna
40 g sokeria
1 dl kuohu- tai vispikermaa
päälle vadelmia

Sekoita pistaasitahna ja rommi.
Erottele kananmunan keltuainen ja valkuainen omiin kulhoihinsa.
Lisää sokeri keltuaisen joukkoon ja vatkaa.
Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi (huom! puhtailla vatkaimilla!).
Vatkaa kerma vaahdoksi (jälleen puhtailla vatkaimilla).
Sekoita pistaasitahna keltuaisvaahtoon ja sinne sitten varovasti käännellen myös valkuais- ja kermavaahdot.
Jaa kahteen lasiin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia (mutta vaikka yön yli).
Koristele vadelmilla.

Kommentit

Suositut tekstit