Sitruunaista parsapastaa – ja hei taas pitkästä aikaa

Buh. En ajatellut jäädä vuodenvaihteesta tauolle, mutta niin kävi. Rikoin selkäni joululomalla, mikä hidastutti elämää monella tavalla ja sai ruoan a) ulkoistumaan jonkun muun tekemäksi b) rajoittumaan muutamaan nopeaan vaihtoehtoon sitten, kun pystyin seisomaan niin kauan että sain ihan itse jotain omalle lautaselleni. Tarinan opetus: jos tapaninpäivänä mietit, jäisitkö kotiin syömään suklaata vai lähtisitkö reippaalle kävelylenkille, pysy kotona.



Jos jotain hyvää selkäräjähdyksessä oli, niin se sattui sentään talvella. Talvi on kaunis, mutta kylmä ja loputon pimeys eivät ole miun makuun. Sen sijaan kun kevät viimein koittaa, aurinko alkaa lämmittää ja lumet sulavat kohisten, herään uuteen elämään. Kesä on edelleen se vuodenaika, jota odotan kaikkein eniten.



Kevät on siis oikea vuodenaika herättää blogikin talviunilta, ja mikäpä sen keväisempi herättäjä kuin parsa. Olen hulluna parsaan. Sen maku on viehkeä, vihreät pötkylät nuppuineen näyttävät hauskoilta ja siitä saa nopeasti hyvää monenlaisiin ruokiin. (Ja sitten jälkeenpäin ilmaantuu parsapissa, mutta eipä siitä sen enempää.)



Tämä keväinen parsapasta on raikas, kevyt ja nopea. Pasta ja parsa kypsyvät samassa ajassa, ja sitten tarvitaankin enää loraus sitruunamehua ja höyläys parmesaanista. Löysin Lidlistä raidallista farfallea, jonka kelta-valkoinen väritys tuo vielä lisää kevään kauneutta annokseen.




Sitruunaista parsapastaa

vihreää parsaa
(valkosipuli)öljyä
farfallea tai muuta lyhyttä pastaa
sitruunamehua (mielellään suoraan sitruunasta)
parmesaania

Laita pastavesi kiehumaan. Pese parsat, napsaise päät pois ja pilko ne sitten muutamaan osaan.
Kuumenna öljy pannulla kun pastavesi lähestyy kiehumispistettä.
Lisää pasta veteen ja parsanpalat pannulle. Sekä pasta että parsa saa jäädä al dente.
Sekoita pasta ja parsanpalat yhteen. Lorauta sekaan sitruunamehua ja raasta päälle parmesaania.

Kommentit

  1. Oih, toivottavasti selkä on nyt kunnossa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se :) Tosin tää ei ollut edes ensimmäinen selkäräjähdys eli eiköhän sieltä jossain vaiheessa seuraavakin tule, mutta eipä murehdita siitä :)

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti