Spaghettia sinihomejuustolla ja granaattiomena-jogurttikastikkeella

Joskus parhaat ruoat syntyvät silloin, kun jääkaapissa ei ole juuri mitään tai siellä on jokin, joka pitäisi syödä mahdollisimman pian pois. Miulla oli sinihomejuustoa, josta oli käytetty osa, ja loppu odotteli kohtaloaan. Halusin tehdä jonkinlaista pastaa, sillä spaghettia miulla on aina. Mitä muuta? Kerma kävisi sinihomejuuston kanssa, mutta sitä ei ollut. Jääkaapista vastaan tuijotti kreikkalaisjogurttipurkki.



Sinihomejuusto rakastaa mietoa ja pehmeää pastaa ja jogurttia, mutta se innostuu myös hieman makeaan vivahtavista mauista. Jogurtin saa käännettyä pääruoan tarpeisiin lisäämällä siihen vähän valkosipulia, suolaa ja pippuria. Jotain makeaa täytyi vielä saada, ja granaattiomenasiirappi tuntui yhtäkkiä täydelliseltä vastaukselta. Sekoittelin siis jogurtista, valkosipulista ja granaattiomenasiirapista kastikkeen, keitin spaghetin, murustelin joukkoon sinihomejuustoa, sekoitin mukaan jogurttikastikkeen ja lisäsin hieman siemeniä päälle. Aivan mahtavaa!



Mikä parasta, jogurttikastiketta voi tehdä kerralla isomman annoksen, sillä se säilyy jääkaapissa useamman päivän. Silloin varsinaisella h-hetkellä ei tarvitse tehdä muuta kuin keittää pasta ja sekoittaa se sinihomejuuston ja jogurttikastikkeen kanssa. Huikean nopeaa! Jogurttikastiketta voi käyttää hyvin myös tomaattien ja kesäkurpitsan kanssa. Silloin kannattaa lisätä vielä vähän sitruunamehua. Huom! Jos et löydä granaattiomenasiirappia valmiina, voit itse keitellä sellaisen kokoon granaattiomenamehusta.



Spaghettia sinihomejuustolla ja granaattiomena-jogurttikastikkeella

2 annosta

Granaattiomena-jogurttikastikkeeseen
2 1/2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
n. 2 tl granaattiomenasiirappia
s&p
(n. 1/2 ruukkua tuoretta minttua)

Lisäksi
spaghettia tai muuta pastaa
sinihomejuustoa
pieni loraus granaattiomenasiirappia
auringonkukansiemeniä (tai muita pähkinöitä tai siemeniä)

Hienonna valkosipuli (ja minttu, jos käytät). Sekoita kaikki jogurttikastikkeen aineet keskenään. Säilytä jääkaapissa.

Keitä pasta al denteksi ja valuta. Murustele kuuman pastan sekaan sinihomejuustoa, lisää sitten jogurttikastike ja sekoita hyvin. Lorauta annoksen päälle vielä hieman granaattiomenasiirappia ja koristele pähkinöillä tai siemenillä.

Kommentit

  1. Kuola jo valuu..
    Ihanan simppeli resepti, mutta nuo ainekset taas niin ihanan moniulotteiset. Pikaruokaa parhaimmillaan <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää on kyllä tosiaan pikaruokaa parhaimillaan :)

      Poista
  2. Mikään ei oo niin mahtavaa kun onnistua mitä kaapista löytyy -kokkauksissa. Voin kyllä sanoa, että itte on saanut aikaan myös syömäkelvotonta tulosta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miusta taas tuntuu, että silloin tulee oikeasti ne parhaimmat ruoat.

      Poista
  3. Improvisoiden löytyy kyllä ihan parhaat reseptit!

    VastaaPoista
  4. Oo, kuulostaa IHANALTA! Tuohon päälle vielä vähän tuoreita granaattiomenansiemeniä niin avot! Vaikka siis varmasti on ihanaa just noinkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, ensi kerralla pitää lisätä vielä granaattiomenansiemeniä!

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti