Kanttarellipizza pestolla, vuohenjuustolla ja salvialla

Jos syksy on kurpitsan aikaa, on se myös sienten aikaa. En itse sienestä, mutta onnekseni saan sieniä lähipiiriltä. Selvästi on niin, ettei kaikkien kannata sienestää, koska se osa ihmisistä joka siitä puuhasta tykkää, sienestää meidän muidenkin tarpeisiin. Miulle se sopii oikein hyvin.



Sain purkillisen kanttarelleja sekä purkillisen kotitekoista rucolapestoa. Ajatus alkoi laukata; halusin yhdistää nämä kaksi jossain ruoassa. Ideoita tupsahteli aina pastasta meze-tyyliseen kokonaisuuteen, mutta lopulliseksi voittajaksi nousi pizza.



Tomaattikastikkeen sijasta levitin pizzapohjalle rucolapestoa, jonka tilalla voi käyttää tavallista pestoa. Mozzarella tuntui liian pehmeältä ja miedolta, joten valitsin vuohenjuuston. Sitten vain kanttarelleja, punasipulia ja vielä salviaa ja uuniin. Kurpitsa-salvia-sinihomejuustopastan kommenteissa useampi mainitsi salvian käytön vähäisyydestä tai haasteista, joten tässä taas vinkki, missä salviaa voi kokeilla. Sekä kanttarellit että vuohenjuusto pitävät salvian omaperäisestä mausta. Ja kukapa voisi vastustaa pizzaa?



Kanttarellipizza pestolla, vuohenjuustolla ja salvialla

yksi pizza

pala pizzataikinaa (ohje esimerkiksi täällä)
pestoa
kanttarelleja
punasipulia
vuohenjuustoa
tuoretta salviaa

Jos kanttarellit ovat metsästä tuoreena poimittuja, voit paistaa ne nopeasti pannulla voissa, jotta saat ylimääräisen nesteen haihdutettua. Omani olivat pakastettuja, joten käytin ne sellaisenaan.
Viipaloi vuohenjuusto ja punasipuli.
Muotoile pizzataikina pizzapohjaksi joko kaulimella tai käsin. Laita se uunipellille tai uunissa kuumenneelle pizzakivelle.
Levitä päälle pestoa. Lisää vuohenjuustoviipaleet, kanttarellit, punasipuliviipaleet sekä salvianlehdet.
Paista 250 asteessa n. 10 min. tai kunnes juusto on sulanut ja reunat ovat saaneet väriä.

Kommentit

  1. Kuulostaa hyvälle! Mä söin juuri tänään mustatorvisieni, omena, pekoni pizzaa, se yhdistelmä toimi myös!

    VastaaPoista
  2. Vuohenjuusto on heikkouteni, eilen pistelin poskeeni juustoa sellaisenaan pieni huonon omantunnon pistoilla. OLisipa ollutt pizzaa kyytipoikana :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie ostin tätä pizzaa varten sellaisen jättikokoisen vuohenjuustopötkön, ja siitähän jäi vähän, joten napostelin sen sitten ihan sellaisenaan :)

      Poista
  3. Itse olen tehnyt saviasta erittäin herkullista pestoa. Maukkaan näköinen pizza!

    VastaaPoista
  4. Minäkään en sienestä - osaksi sen takia, etten taitaisi kunnolla tunnistaakaan kuin kanttarellin ja kärpässienen. Onneksi sentään tiedän, kumman koriini nostaisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miulle opetettiin yliopistossa sienestämisestä kaksi kultaista sääntöä: 1) opettele tuntemaan myrkkysienet 2) poimi vain tuntemiasi sieniä...

      Poista
  5. "Selvästi on niin, ettei kaikkien kannata sienestää, koska se osa ihmisistä joka siitä puuhasta tykkää, sienestää meidän muidenkin tarpeisiin."

    Tämä. Rakastan sienestämistä, mutta en muka koskaan ehdi metsään. Onneksi ovat sienestävät vanhemmat, jotka toimittavat sienilähetyksiä kiireiselle tyttärelleen. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Turha sinne sieneen on kaikkien mennä, ei kuitenkaan mahduttaisi :D
      Anteeksi puujalka, oon vähän väsynyt...

      Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti