Harry Potterin Felix Felicis

"Aivan. Tuo. Niin, hyvät naiset ja herrat, tuo on mitä ihmeellisintä taikajuomaa nimeltä Felix Felicis."
"Se on nestemäistä onnea", Hermione sanoi kiihkeästi. "Se tekee juojansa onnekkaaksi!"



Yleisesti ottaen en muista, missä olin kun ensimmäisen kerran tein jotain, mutta Harry Potterin lukemisen kohdalla muistan. Olin Ruoholahdessa ystäväni sukulaisten luona, ennen kuin lähdimme risteilylle peruskoulun päättymisen kunniaksi. En ilkeä sanoa vuotta. Ystäväni serkulla oli Harry Potter ja viisasten kivi, joten avasin sen satunnaisesta kohdasta ja aloin lukea. Uppouduin Viistokujan taikamaailmaan niin, että taisin loppujen lopuksi olla vähän huono vieras. Ja reissun jälkeen oli tietenkin pakko saada kirja käsiin, jotta voisin lukea sen alusta loppuun.



"Riittää kahdentoista tunnin onneen. Se tuo onnen jokaiseen yritykseen sarastuksesta hämärään."

Halloweenin tunnelmiin halusin kehitellä siis Harry Potter -teemaisen cocktail. Potterit ovat täynnä kiehtovia taikajuomia, ja aiemmin olen toteuttanut kermakaljan eli butterbeerin. Kirjojen sivuilla ja elokuvissa vilahtelee monenmoisia liemiä, esimerkiksi elävien kuolleiden juomaa, monijuomalientä, euforiaa ja amortentiaa, maailman vahvinta lemmenjuomaa. Eniten miuta houkutteli kuitenkin Felix felicis. Kuka ei haluaisi juoda pisaran (tai lasillisen) juomaa, joka takaa että onni on myötä kaikessa? Voisin itse ottaa sellaista tynnyrillisen varastoon, kiitos.




"Sen sisällä oleva taikajuoma loiskahteli hilpeästi; se oli sulan kullan väristä ja sen pinnalla hyppelehti suuria pisaroita kuin kultakaloja, mutta tippaakaan ei silti läikkynyt yli."

Lähdin liikkeelle siitä, että juoman pitää näyttää sulalta kullalta ja olla eläväistä. Pyörittelin mielessäni erilaisia kullanvärisiä taikajuoma-aineksia: omenamehua, kuohuviiniä, sitruunaa... Silti kaipasin vielä jotain, sitä ratkaisevaa taianomaista ainesosaa. Mikä tanssisi kuin sula kulta? Tietysti kultasiirappi.



"Sitten häneen levisi hitaasti mutta varmasti ihana loputtomien mahdollisuuksien tunne; hänestä tuntui että hän voisi tehdä mitä hyvänsä, aivan mitä hyvänsä..."

Jos Potter tai halloween ei inspiroi, ei hätää: upean ulkonäkönsä vuoksi Felix Felicis käy erinomaisesti myös pikkujouluihin. Marraskuu on miusta vuoden kauhein kuukausi, joten kaikki mahdollinen glitter ja kimallus ja Felix Felicis on tarpeen, jotta siitä selvitään. Alla on ohje alkoholittomaan versioon, joka sopii kaikille. Jos maltat lukea vähän pitemmälle, saat vielä toisenlaisen Felix feliciksen ohjeen, mutta se on sitten vain edistyneemmille velhoille...

"Ole hyvä siis, ole hyvä – yksi pullo Felix felicistä, kuten lupasin, ja käytä se hyvin!"




Felix Felicis


Kultasiirappi

1/2 dl sitruunamehua eli 1 sitruunan mehu
1/2 dl sokeria
1 tl kultadustia (kullanväristä elintarvikeväriä hienona tomuna)

Mittaa kattilaan sitruunamehu ja sokeri.
Kiehauta ja keitä, kunnes siirappi on tiivistynyt niin, että jäljellä on enää 1/2 dl.
Ota pois liedeltä ja sekoita joukkoon kultadust. Seoksesta pitäisi tulla todella kuin juoksevaa kultaa.


Lasillinen Felix felicistä kaikille

n. 1/2 tl kultasiirappia
1 osa omenamehua
1 osa Pommacia
1 osa kivennäisvettä

Sekoita kultasiirappi ja omenamehu lasissa hyvin. Lisää Pommac ja kivennäisvesi. Pyöräytä lusikalla, jotta kultaefekti pääsee parhaiten esiin.


Lasillinen Felix felicistä edistyneemmille velhoille

1 tl kultasiirappia
1-2 rkl lakkalikööriä
kuivaa kuohuviiniä

Sekoita lasissa kultasiirappi ja lakkalikööri. Täytä lasi kuohuviinillä. Pyöräytä lusikalla, jotta kultaefekti pääsee parhaiten esiin.



Loppuun pieni varoitus:

"Koska jos sitä otetaan liiaksi, se aiheuttaa huikentelevaisuutta, holtittomuutta ja vaarallista ylivarmuutta."


Lainaukset J.K Rowlingin kirjasta Harry Potter ja puoliverinen prinssi, suom. Jaana Kapari.

Kommentit

  1. Täällä yksi Potter-fani on aivan innoissaan, kiitos loistavasta postauksesta! :)

    VastaaPoista
  2. NO NYT KYLLÄ! Täälläkin yks potterhead ihan tämän postauksen lumoissa. Upea drinksu!!

    VastaaPoista
  3. Oi, miten upean näköinen. Kyllä tuota kelpaisi tarjoilla vähän fiinimmissäkin juhlissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja jos tällä ottaa uudenvuoden vastaan, tarkoittaako se onnea koko vuodelle?

      Poista
  4. Ei hitsiläinen! Just ennen halloweenia mietin, että jotain tuommosta olis kiva tehdä, mutta jäi kun ei aika ja jaksaminen riittänyt. Mutta mä niiiiin haluan glitteriä juomiini!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Felix felicis on vielä oikeasti tosi yksinkertainen tehdä. Glitter pelastaa kaiken!

      Poista
  5. Mä olen kerran järjestänyt Harry Potter teemajuhlat. Meillä oli leijuvat kynttilät, taikajuomapullot ja kultaiset siepit, ei ihan yhtä elegantit kuin tämä juoma, mutta hauskaa oli tehdessä. Felix Felicis olis kruunannut meidän bileet. http://www.kuitetekee.com/2014/11/24/harry-potter-juhlat/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miun on pakko järkätä joskus vielä Harry Potter -teemajuhlat, tosin aikuisille, koska ystäväpiirissä on riittämiin aikuisia (tai sanotaan täysi-ikäisiä) HP-intoilijoita. Kuivajäätä pitää sille kerralle saada ihan ehdottomasti!

      Poista
  6. Kylläpä on kaunis drinkki! Ja en minäkään kieltäytyisi onnentuoja -juomasta :).

    VastaaPoista
  7. Aivan ihana ajatus:) Kummityttö on Harry Potter fani, taistelee vakavaa sairautta vastaan hetkellä. Taidanpa koota hänelle tsemppipaketin. Kerrotko kultapölyn nimen tai merkin? Kävin erikoisliikkeessä mutta eivät oikein päässeet jyvälle mitä tarvitsin....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harry Potter -teemainen tsemppipaketti kuulostaa todella kauniilta idealta. Voimia kummitytöllesi!
      Käytin Städterin kultaista kimallejauhetta. Täällä Kuopiossa sitä löytyy Carlsonilta, mutta esim. Decola myy sitä myös: https://www.decola.fi/product/3342/kimallejauhe-kulta-2g-stadter
      Osa syötävistä glittereistä on tarkoitettu vain koristeluun, muttei syötäväksi. Tässä on siis tärkeä käyttää sellaista, jonka saa syödä. Tuo Städterin on ainakin hyvin hienojakoista ja myös hyvin riittoisaa, vaikka putkilo on pieni.
      Toivottavasti tästä oli apua. Kerrothan jos voin auttaa jotenkin muuten :)

      Poista
  8. Moikka
    Muistatko yhtään mistä olet ostanut tuota kultaista väriainetta mikä sopii juomiin? Mun pitäisi tehdä kultainen booli ja tarvitsisin just tommosta väriainetta, mutta en ole vielä mistään löytänyt. laita mulle vaikka sähköpostia jos satut muistamaan/tietämään mistä sitä saa. miranda.baltzar@luukku.com kiitos paljon jo etukäteen. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti