Spaghetti con spinaci e pomodoro

Kun pää on tyhjä ruoan suhteen, turvaudun ensimmäisenä Aglio&Olioon. Tuo pastakeittokirja on se, josta olen toteuttanut varmasti eniten ruokia ja joka sopii omaan tyyliini: ei tarkkoja määriä, mutkattomat ohjeet ja mahdollisuus luovuuden käyttöön. Niinpä kaivoin sen taas hyllystä esiin ja pian löytyikin vielä kokeilematta oleva ohje: spaghetti con spinaci e pomodoro.

Ohje on todella yksinkertainen, helppo ja nopea: kastike valmistuu sillä aikaa kun pastan keitinvesi kiehuu ja pasta kypsyy. Käytin pussipinaattia, jota ei tarvinnut edes huuhdella ja säästin silläkin (muka) kallista aikaa ja vettä. Alla oleva ohje on mukaelmani Aglio&Olion alkuperäisestä.Spaghetti con spinaci e pomodoro

kahdelle

400 g pikkutomaatteja
1 pussi babypinaattia
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
sale&pepe
sokeria
spaghettia
parmesaania

Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Puolita pikkutomaatit ja hienonna valkosipulit.
Kuumenna öljytilkka pannulla ja lisää pikkutomaatit sekä valkosipulit. Alenna lämpöä, mausta ja jätä kannen alle hautumaan.
Vähän sen jälkeen, kun olet laittanut pastan kypsymään, nosta pannun lämpöä ja lisää sitten pinaatit. Sekoittele niin, että pinaatit lötsähtävät.
Valuta pasta (säästä vähän keitinvettä) ja kaada se pannulle kasvisten joukkoon. Jos näyttää liian kuivalta, lisää tarvittava määrä keitinvettä. Sekoittele ja jaa lautasille. Raasta päälle parmesaania.

Kommentit

 1. Ihanan tuoreen oloinen ohje! Sopiiko kysyä miksi suola ja pippuri on kirjoitettu muuksi maaksi ;)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on vain miun tapa, joka on levinnyt tännekin. Pitäisköhän alkaa yksinkertaisesti lyhentämään s&p?

   Poista
 2. Aatelkaa, mun sivistyksestä puuttuu tuon kirjan lukeminen. Ihana pastaohje tämäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kipin kapin kirjakauppaan tai kirjastoon! Mielenkiintoista tietoa ja runsaasti rennon italialaisia pastaohjeita. Parhaita kirjoja ikinä.

   Poista
 3. Saimme Aglion ja Olion häälahjaksi vuosia sitten ja haen siitä inspiraatiota edelleen vähintään kerran kuukaudessa. Yksi parhaista ruokakirjoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie sain omani joululahjaksi. On se vaan loistava kirja.

   Poista
 4. Aglio & Olio on kyllä tosi hehkutettu kirja, ja lainasin kirjastosta. Kirjan alkuhöpinät ennen reseptiikka osiota olivat todella hyvät ja mielenkiintoiset, mutta itse reseptit, noh kuten sanoit.. Tuntuu että kirjassa on ainakin 30 reseptiä raaka-aineilla "voi, oliiviöljy ja parmesan" ja näiden lisäksi yksi muu asia mukana. Eli turhan raskasta selailtavaa, eikä ole kivoja kuviakaan :(. Oma kuvasi annoksesta on jo paljon houkuttelevampi! :) Ja onhan se hyvä opus kertomaan, että pasta ei mitään ihmeellistä soossia tarvitse ollakseen hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mie taas rakastuin Aglio&Olion yksinkertaisuuteen. Nimenomaan ei tarvita ihmeellisiä raaka-aineita, jotta saa hyvää ruokaa. Alkupuolella on muistaakseni tositosi yksinkertaisia ohjeita, mutta niitä oon sitten hyödyntänyt osana pitkän kaavan illallista. Kiva että tykkäsit tämän annoksen kuvasta :)

   Poista
 5. Mä en ole lukenut kyseistä kirjaa, mutta olen kyllä huomannut saman, että paras pasta syntyy hyvin yksinkertaisista elementeistä. Tämä ohje näyttää ja kuulostaa herkulliselta.

  VastaaPoista
 6. Yksinkertaisuus on ilomme. Erityisesti pastoissa :) Usein sitä sortuu kuitenkin vähän lisäämään sitä ja tuota, vaikka vähemmälläkin pärjäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aglio&olio johdattaa yksinkertaisuuden tielle :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti