Kikherne-kukkakaalitortillat guacamolella

Kun ihminen ostaa pussillisen avokadoja, sen pitää syödä pussillinen avokadoja. Tämän pitää tapahtua vielä kohtuullisen ripeästi, sillä avokado ei tunnetusti ole mikään säilyvyyden ihme. Sillä periaatteella nytkin ryhdyin miettimään ruokaa: mihin upotan kulhossa kököttävät neljä avokadoa?

Onneksi avokadojen käyttäminen ei miulle ole varsinaisesti mikään ongelma. Ne ovat ihania. Helpoin ja nopein avokadoherkku on tietysti guacamole, mutta ihan itsessään se ei riitä ateriaksi (vaikka söisin sitä kyllä pelkiltäänkin). Paahdoin siis uunissa kikherneitä ja kukkakaalia, veivasin guacamolen ja kääräisin kaiken tortillaan. Surkeamminkin on syöty.Kikherne-kukkakaalitortillat guacamolella

1 iso kukkakaali
2 prk kikherneitä
öljyä
suolaa
ras el hanoutia (tai vaihtoehtoisesti esim. garam masalaa, tai sitten erilaisia mausteita, esim. paprikajauhetta, chiliä, mustapippuria...)
+
avokadoja
sale&pepe
limen/sitruunanmehua
+
tortilloita
+
turkkilaista jogurttia
limen/sitruunanmehua

Pilko kukkakaali. Huuhtele kikherneet. Sekoita isossa kulhossa öljy ja mausteet. Lisää sinne kukkakaalinpalat ja kikherneet ja sekoita hyvin. Kumoa kikherne-kukkakaaliseos pellille ja paista 225 asteessa n. puoli tuntia.
Tee sillävälin guacamole. Halkaise avokadot, poista kivi ja kaavi hedelmäliha kulhoon. Möyhennä se haarukalla. Lisää maun mukaan suolaa, pippuria ja limenmehua ja sekoita hyvin.
Lisää turkkilaisen jogurtin sekaan hieman limenmehua.
Lämmitä tortillat. Levitä tortillalle guacamolea, paahdettuja kikherneitä ja kukkakaalia ja lopuksi jogurttia.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti