Pihvi ja pähkinöillä koristeltu salaatti (ja jälleen Marilyn)

Hyvä pihvi ei miusta tarvitse kovin raskaita lisäkkeitä. Yksi lempilisäkkeistäni pihville on sitruunamehulla maustettu rucola. Varsinkin, jos on syöty alkupaloja, pihvi ei juuri muuta kaipaa (tosin en kieltäytyisi vuohenjuustosta). Siltä pohjalta kehittelin rucolapohjaisen salaatin, jossa on uunissa paahdettua paprikaa, pikkutomaatteja, fetaa sekä siemeniä ja pähkinöitä.

Miksi otsikossa on jälleen Marilyn? Koska Marilynin kuolemasta tuli eilen kuluneeksi 54 vuotta. Niinpä olen katsonut dokumenttia, lukenut kirjoja ja seurannut tämän vuoden muistotilaisuutta livenä netistä. Ja syönyt pihviä pähkinäsalaatilla, koska pihvi oli Marilynin lempiruokia.Pihvi ja pähkinöillä koristeltu salaatti

kahdelle

2 naudan ulkofileepihviä
voita + öljyä
sale & pepe

rucolaa
1 paprika
pikkutomaatteja
fetakuutioita öljyssä
siemeniä ja pähkinöitä

Tee ensin uunipaprika: Halkaise paprika pituussuunnassa, poista siemenet ja kanta ja laita kuoripuoli ylöspäin uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 250 asteessa kunnes kuori tummenee ja kuplii. Ota ulos uunista, kippaa paprikanpuolikkaat kulhoon ja peitä lautasella. Anna jäähtyä. Riivi sitten kuoret irti ja suikaloi paprika.

Pihvit: Ota pihvit huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Laita valurautapannulle nokare voita ja vähän rypsiöljyä. Kuumenna. Pidän mediumista, joten paista ensin pihviä toiselta puolelta n. 3 minuuttia (tai kunnes neste tihkuu pinnasta). Käännä sitten ja paista toiselta puolelta n. minuutti (tai kunnes neste tihkuu pinnasta).

Salaatti: Huuhtele rucola ja jaa se lautasille. Sekoita kulhossa uunipaprikasuikaleet sekä fetakuutiot, joiden mukana tulee vähän öljyä. Puolita pikkutomaatit ja lisää nekin kulhoon. Sekoita hyvin.
Jaa paprika-feta-tomaattisekoitus rucolan päälle. Koristele salaatti erilaisilla siemenillä ja pähkinöillä.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti