Ketunleipätsatsiki ja kreikkalaistyylinen ilta

Muistan ketunleivän kirpeän maun jo lapsuudesta. Halusin syödä sitä niin paljon, että aikuisten oli pakko vetää raja. Nyt kun villiyrtteily on jälleen nostanut päätään, menimme toisen Paistikkaan kanssa metsään ja keräsimme itikoita uhmaten ketunleipää tsatsikia varten. Puijon rinteillä oli muuten niin runsaasti ketunleipää, että vaikka keräsimme mielestäni aika muhkean saaliin, ei metsässä näkynyt hortoilumme seurauksena yhtään kaljua laikkua.

Ketunleivistä halusin siis tehdä tsatsikia, joten se oli alkusysäys kreikkalaistyyppiselle illalle. Ostin kaupasta valmiita pitaleipiä, jotka paahdoimme leivänpaahtimessa ja viipaloimme napostelupaloiksi. Tein tutulla ohjeella linssipullia, ja lisäksi meillä oli salaattia, kurkkua ja tomaattia. Kun kaapista vielä löytyi purkillinen viinilehväkääryleitä, kreikkalaistyylinen ilta oli valmis.



Ketunleipätsatsiki

2/3 prk turkkilaista jogurttia (ns. Partaäijä, siis iso purkki)
n. puoli litraa ketunleipää (hötöisesti mitattuna)
1 valkosipulinkynsi
sale & pepe

Hienonna ketunleivät ja sekoita ne jogurttiin.
Raasta mukaan valkosipulinkynsi.
Lisää hieman suolaa ja pippuria ja sekoita.
Anna mielellään tekeytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.

Kommentit

Suositut tekstit

Seuraa Instagramissa @kuudespaisti